Newsroom

Newsroom

Συναγερμός για Κορονοϊο: Καταγγελίες και φόβοι για πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων

Aκόμη 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν το Σάββατο από το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 66. Καταγγελίες και φόβοι για πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Ανακοινώνονται νέα έκτακτα μέτρα

ek maksk 2

Συνεχίζεται η επέλαση του νέου κορωνοϊού  στην Ελλάδα, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται πλέον σε 66 και να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί ανησυχούν για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα επόμενα 24ωρα, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να ανακοινώσει νέα έκτακτα μέτρα για τον ιό.

Με τις υγειονομικές αρχές και το νοσηλευτικό προσωπικό να είναι σε πλήρη εγρήγορση, οι ειδικοί φοβούνται πως τις επόμενες ημέρες πιθανόν τα κρούσματα του ιού να παρουσιάσουν δραματική αύξηση, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων περιστατικών. Παράλληλα, τους ειδικούς ανησυχεί ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού και στις υπόλοιπες χώρες, με τη γειτονική Ιταλία μόλις σε ένα 24ωρο να καταγράφει πάνω από 1.100 κρούσματα.

Εν τω μεταξύ, «πονοκέφαλο» στις υγειονομικές αρχές προκαλεί και το ότι ορισμένα κρούσματα δεν έχουν τη «συνέχεια» των προηγούμενων. Κι αυτό γιατί τα προηγούμενα ήταν άνθρωποι που κόλλησαν από κάποιους άλλους που είχαν νοσήσει και βρίσκονταν στον περίγυρό τους, όπως οι εκδρομείς στους Αγίους Τόπους που κόλλησαν επειδή ήταν στο ίδιο γκρουπ, και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς μετέδωσαν τον ιό  σε πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος. Το ίδιο είχε γίνει και με το πρώτο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο στην Αθήνα κτλ.

Εκτιμάται ωστόσο πως τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα, αλλά δεν έχουν διαγνωστεί καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες είτε δεν ελέγχουν τους ασθενείς που δεν έχουν ταξιδέψει σε Ιταλία και Κίνα, είτε τους δίνουν απλώς οδηγία να παραμείνουν στην οικία τους. Σε ό,τι αφορά τα επίσημα στοιχεία, από τα 66 κρούσματα, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Διάτρητο το σύστημα ελέγχου από τον ΕΟΔΥ

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων έχει πλέον καταρρεύσει καθώς το σύστημα ελέγχου από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείου Υγείας αποδείχθηκε στην πράξη απολύτως διάτρητο και απροετοίμαστο, όπως εξάλλου είχαν προειδοποιήσει οι νοσοκομειακοί γιατροί. Η περίπτωση του 66χρονου στην Αχαΐα, ο οποίος γύρισε ασθενής από θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ, αλλά παρά τις επισημάνσεις των θεράποντων γιατρών ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να τον βάλει σε καραντίνα, καθώς δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, είναι χαρακτηριστική των κενών στο σύστημα ελέγχου. Το αποτέλεσμα ήταν ο ίδιος αλλά και οι περισσότεροι από τους συνταξιωδιώτες του, που επίσης διαγνώστηκαν με κοροναϊό, να κυκλοφορούν χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. «Πήραμε τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ και μας είπαν να πάμε σπίτι μας», δήλωσε μια εκ των ταξιδιωτών του γκρουπ.

Ερωτηματικά για τον πυροσβέστη που βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό

Ενδεικτικό του πανικού και της ασυνενοησείαας που υπάρχει στον ΕΟΔΥ, είναι και το περιστατικό με τον  πυροσβέστη που βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό στην Ηλεία και αποκάλυψε το www.apokalypseis.com . Έκκληση προς τους αρμόδιους να εξετάσουν για δεύτερη φορά τον πυροσβέστη σύζυγό της για να διαπιστωθεί αν πράγματι είναι φορέας του κορoνοϊού , κάνει μία κάτοικος του Πύργου Ηλείας η οποία εργάζεται και αυτή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο πυροσβέστης που συμμετείχε στην περιβόητη εκδρομή στους Αγιους Τόπους και βρισκόταν μέσα στο «λεωφορείο του τρόμου» σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε και μετά τις εξετάσεις που έκανε , είναι φορέας του κορoνοϊού.
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη προκάλεσε αναστάτωση  στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου Ηλείας και πάνω από 20 πυροσβέστες που είχαν έρθει σε επαφή με τον συνάδελφό τους , ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να τεθούν από μόνοι τους σε 14ήμερο περιορισμό.

Όμως η σύζυγος του πυροσβέστη ενημερώθηκε επίσημα από τους αρμόδιους ότι η ίδια , τα τρία παιδιά της οικογένειας και ένα ακόμη πρόσωπο του στενού τους οικογενειακού περιβάλλοντος δεν είχαν προσβληθεί από τον κορoνοϊό.

« Όταν ο σύζυγός μου γύρισε από την εκδρομή ήρθε σε άμεση επαφή με τα παιδιά με μένα και με τους συγγενείς . Είναι αδιανόητο να μην κόλλησε κάποιος …Εκτιμώ ότι υπάρχει περίπτωση να έγινε κάποιο λάθος καθώς ο σύζυγός μου μέχρι αυτή την ώρα είναι απόλυτα υγιής και δεν έχει κανένα απολύτως σύμπτωμα. Κάνω έκκληση στους αρμόδιους να τον εξετάσουν και πάλι γιατί η αγωνία που ζούμε όλοι εμείς αλλά και οι περιορισμένοι στις οικίες του συνάδελφοί μας είναι μεγάλη» – λέει στο www.apokalypseis.com η σύζυγος του πυροσβέστη από τον Πύργο Ηλείας.-

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το πρόβλημα του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ εκτιμήθηκαν και οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα ανακοινωθεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Επιπλέον, τη Δευτέρα, τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη του Σαββάτου συζητήθηκαν μέτρα ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία (π.χ κλείσιμο καταστημάτων) με αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών.

Επίσης, συζητήθηκαν ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

Εκτός των παραπάνω, η κυβέρνηση ετοιμάζει καταλόγο με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2020. 
 

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του