Newsroom

Newsroom

Συμφωνία Βενιζέλου με ΝΔ για θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας;

Για συμφωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη ΝΔ ώστε στις επόμενες εκλογές να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της κάνει λόγο σε ρεπορτάζ του το Τvxs.gr.

5aa275fc1dc524144f8b45b3

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα μάλιστα, φαίνεται πως ήδη έχει συμφωνηθεί να αναλάβει εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα:

«Η ταύτισή του με τις θέσεις της ΝΔ είναι πλέον πλήρης, ενώ ποτέ δεν έκρυψε την στενή σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του Τvxs.gr έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την ΝΔ για συμμετοχή του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και για την ανάληψη της θέσης του υπουργού Εξωτερικών σε πιθανή κυβέρνησή της. Πρόκειται για μια προοπτική που είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει – σφοδρές – αντιδράσεις και εντός Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι «γέφυρες» χτίζονται όλο και πιο εμφανώς. Και, ταυτόχρονα, σπάνε και οι τελευταίοι δεσμοί του με το Κίνημα Αλλαγής και την Φώφη Γεννηματά.

Η χθεσινή, νέα και διπλή επίθεσή του κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά για την συνταγματική αναθεώρηση είναι ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται. Εμφανιζόμενος σταθερά ως ηγέτης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η «επόμενη Βουλή θα ασχοληθεί με τις ευθύνες τις δικές του και των υπουργών του», και καταλόγισε εμμέσως πλην σαφώς στην Φώφη Γεννηματά «τακτικισμούς» και «μικροκομματισμούς» επειδή πρότεινε διακομματική συνεννόηση για την αναθεώρηση του συντάγματος.

Οι κλιμακούμενες, ανάλογες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα δεν είναι άσχετες με τον ρόλο που επιμένει να διεκδικεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το τελευταίο επεισόδιο προστίθεται σε μία σειρά άλλων. Με την έντονη αντίδραση Βενιζέλου στην πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά να στείλει επιστολές για την αναθεώρηση του Συντάγματος στα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, διαχώρισε σαφώς τη θέση του και επί της ουσίας επιβεβαίωσε τη ρήξη με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και τα βήματα του προς τη ΝΔ. Απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Χαριλάου Τρικούπη υπενθύμισε ότι το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος συζητήθηκε εκτενώς στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. «Τώρα, απλώς, υλοποιούμε την απόφαση του Συνεδρίου» είχαν πει χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές».

Πηγή: tvxs.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…