Σύμφωνο συμβίωσης για την Ηριάννα και τον σύντροφό της στο Μεταγωγών

Σύμφωνο συμβίωσης υπέγραψαν η Ηριάννα και ο σύντροφός της μετά την πρωτόδικη καταδίκη της Ηριάννας τον περασμένο Ιούνιο, όπως αποκάλυψε σήμερα καταθέτοντας στο Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης της Ηριάννας, ο σύντροφος της 29χρονης, Κων/νος Παπαδόπουλος.

5ab2769d1dc524921d8b458b

Γράφει η Κατερίνα Κατή

Είναι ο νεαρός με τον οποίον η Ηριάννα διατηρούσε σχέση από το 2010 , με αφορμή την οποία ενεπλάκη στην ασύλληπτη δικαστική περιπέτεια που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα… Καθώς, μετά την σύλληψη του Κων/νου ως μέλους της Οργάνωσης “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”, μπήκε και η ίδια στο στόχαστρο της αστυνομίας

Όπως όμως αποδείχτηκε και από την πανηγυρική αθώωση του Κων/νου αλλά και από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της Ηριάννας, και τα δύο αυτά παιδιά ενεπλάκησαν στο πλαίσιο ποινικοποίησης των φιλικών προσωπικών σχέσεων.

“Με την Ηριάννα, είπε σήμερα στην κατάθεση του ο Κων/νος, συνδέθηκα συναισθηματικά το 2010 αν και γνωριζόμαστε από παλιά γιατί πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο στου Παπάγου.

Αθώωσαν εμένα και καταδίκασαν εκείνη ενώ εγώ ήμουν αυτός που γνώριζε το ζευγάρι το οποίο κατηγορήθηκε για σχέση με τους Πυρήνες. Εγώ δεν ήξερα κάτι τέτοιο κι έπεσα από τα σύννεφα.

Μιλούσαμε πολιτικά, πότε συμφωνούσαμε πότε διαφωνούσαμε αλλά δεν είχα καθημερινή επαφή με αυτό το ζευγάρι…”.

Σε ερώτηση για τις δικές του απόψεις ο Κων/νος τόνισε ότι δεν έχει αρνηθεί ποτέ την πολιτική του ταυτότητα, ενώ φάνηκε να εντυπωσιάζει τον πρόεδρο του Δικαστηρίου όταν του είπε ότι έχει σπουδάσει ναυπηγός.

Η σχέση των δύο και η στοχοποίηση της Ηριάννας

Η 29χρονη στοχοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 όταν συνελήφθη ο σύντροφός της, ο οποίος κατηγορήθηκε με το άρθρο 187Α για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για να αθωωθεί στη συνέχεια ομόφωνα και πλέον αμετάκλητα, από το πρωτόδικο κιόλας Δικαστήριο, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα της έδρας, Σωτήριου Μπάγια.

Μάλιστα, η αθωωτική απόφαση για τον σύντροφό της ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί αθώος της πράξης της συγκρότησης – ένταξης (άρθρ. 187 Α ΄§ 4 ΠΚ) που του αποδίδεται, διότι δεν προέκυψε η παρουσία του σε κρησφύγετα της οργάνωσης και ιδίως σε αυτά που βρέθηκε οπλισμός και, όπως αποδείχθηκε, διατηρούσε κοινωνικές μόνο σχέσεις με τους συγκατηγορούμενούς του… (αναφέρονται ονόματα εμπλεκομένων με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) στα πλαίσια του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, στον οποίο ανήκει».

Η ίδια η 29χρονη είχε τότε εξεταστεί από την Αντιτρομοκρατική, καθώς είχε την ατυχία να βρίσκεται στο σπίτι του συντρόφου της όταν έγινε η σύλληψη του, όπου είχε δώσει και δείγμα DNA και είχε αφεθεί ελεύθερη. Δύο χρόνια αργότερα, το 2013, με αφορμή ένα «εύρημα» των κρατικών εργαστηρίων, από αυτά που και τα ίδια τα Δικαστήρια και μάλιστα για υποθέσεις τρομοκρατίας έχουν αποφανθεί με αποφάσεις τους ότι είναι απολύτως επισφαλή, ενεπλάκη σε έναν δικαστικό Γολγοθά .

Ένα μερικό γενετικό προφίλ, η ταυτοποίηση δηλαδή μέρους του DNA της, που σύμφωνα με τα κρατικά εργαστήρια ανιχνεύθηκε σε γεμιστήρα εκτός όπλου (ανήκε στα ευρήματα που εντοπίστηκαν θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου), οδήγησε στη σύλληψη και την ποινική της δίωξη για «ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος και τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων και οργανώσεων».

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας επίπονος αγώνας, από τη μια για να αντικρούσει τις κατηγορίες και από την άλλη για να κατορθώσει, εν μέσω και κλίματος τρομοϋστερίας, να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Πηγή: documentonews.gr

Πετρούπολη: Απίστευτο ξύλο μεταξύ κατοίκων – Πλακώθηκαν για δομή ασυνόδευτων ανηλίκων (vid)

Πετρούπολη

Πετρούπολη: Απίστευτο ξύλο μεταξύ κατοίκων – Πλακώθηκαν για δομή ασυνόδευτων ανηλίκων (vid)

Υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των κατοίκων στην Πετρούπολη με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια μεταξύ τους

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σκληρή απάντηση σε Ολλανδό ερευνητή που προβλέπει μεγάλο σεισμό στα Δωδεκάνησα – «Είναι ερασιτέχνης»

InCollage 20240723 140629828

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σκληρή απάντηση σε Ολλανδό ερευνητή που προβλέπει μεγάλο σεισμό στα Δωδεκάνησα – «Είναι ερασιτέχνης»

«Βγαίνει στο διαδίκτυο και γράφει ό,τι θέλει», τονίζει ο σεισμολόγος, Γ. Παπαδόπουλος

Καύσωνας τέλος: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται – Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

καιρός αεροχείμαρρος

Καύσωνας τέλος: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται – Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

Πτώση της θεοκρασίας θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με τον καύσωνα όμως να επιστρέφει δυναμικά…