Σύμβουλος Μπακογιάννη σε συγκέντρωση με Κασιδιάρη το 2011- Αποπομπή ζητά ο Ηλιόπουλος

Αποκαλύφθηκε το βίντεο της ρατσιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας

Την αποπομπή της εντεταλμένης συμβούλου Παιδείας του Κώστα Μπακογιάννη, της Δήμητρας – Ινές Αγγελή-Λυκούδη ζητάει με ανακοίνωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, στη σκιά της αποκάλυψης ότι η συγκεκριμένη πολιτεύτρια το 2011 συμμετείχε μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής σε ρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας.

Με ανάρτησή του, ο Νάσος Ηλιόπουλος ζητάει από τον Δήμαρχο Αθηναίων να πάρει μια «ξεκάθαρη απόφαση». «Δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, που αντιμετωπίζει τους μετανάστες/τριες ως σκουπίδια, που σιωπά όταν το πλήθος ζητά αίμα» συνεχίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Η επίμαχη συγκέντρωση είχε γίνει το 2011, όταν η κ. Αγγελή – Λυκούδη ήταν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη, με αφορμή την τραγική δολοφονία του Μανώλη Καντάρη.

Η ρατσιστική συγκέντρωση τελικά κατέληξε τις επόμενες ημέρες σε ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της χώρας φασιστικό πογκρόμ κατά μεταναστών και προσφύγων που οδήγησε σε δεκάδες τραυματισμούς, αλλά όπως αναφέρει και ο Νάσος Ηλιόπουλος στην ανακοίνωσή του, σε μια δολοφονία.

«Θα θέσουμε το αίτημά μας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και καλούμε τον κύριο Μπακογιάννη να δεσμευτεί από τώρα για την παραδειγματική απομάκρυνση της κυρίας Λυκούδη από τα καθήκοντά της», καταλήγει η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση:

Στην προεκλογική εκστρατεία για τον Δήμο Αθηναίων είχαμε όλοι και όλες μία ξεκάθαρη θέση: κανένας διάλογος με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Από τότε όμως η Ανοιχτή Πόλη είχε πει το αυτονόητο: ότι θα κριθούμε όλοι μας στην πράξη και όχι στα εύκολα λόγια. Και τώρα ήρθε η ώρα της πράξης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση υπό το βάρος μίας αποκάλυψης.

Τον Μάιο του 2011 η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας κ.Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη συμμετείχε, ως εκλεγμένη με την παράταξη του κ. Κακλαμάνη, μαζί με της ηγεσία της Χρυσής Αυγής, σε μία συγκέντρωση που κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Ο αμέσως προηγούμενος ομιλητής πριν την κυρία Λυκούδη κλείνει με τη φράση «αν χρειαστεί να χυθεί αίμα, θα χυθεί αίμα». Η κυρία Λυκούδη παίρνει τον λόγο αμέσως μετά, ενώ ακούγεται το σύνθημα «το αίμα κυλάει/εκδίκηση ζητάει». Σύμφωνα με την τοποθέτησή της ο στόχος της κινητοποίησης είναι απλός: «να καθαρίσει όλη η περιοχή».

Τις επόμενες μέρες το κέντρο της Αθήνας γνώρισε ένα πρωτοφανές ρατσιστικό πογκρόμ. Με αφορμή την τραγική δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, ένας ακροδεξιός όχλος επιτέθηκε σε μετανάστες και μετανάστριες, κατέστρεψε καταστήματα, τραυμάτισε δεκάδες και δολοφόνησε έναν. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Η Ανοιχτή Πόλη ζητά την αποπομπή της κ.Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη. 

Δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, που αντιμετωπίζει τους μετανάστες/τριες ως σκουπίδια, που σιωπά όταν το πλήθος ζητά αίμα. Θα θέσουμε το αίτημά μας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και καλούμε τον κύριο Μπακογιάννη να δεσμευτεί από τώρα για την παραδειγματική απομάκρυνση της κυρίας Λυκούδη από τα καθήκοντά της.

Λέκκας: Αναμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη- Φόβοι για την Αγία Σοφία

Το εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς στην Πόλη

Λέκκας: Αναμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη- Φόβοι για την Αγία Σοφία

Ο Ευθύμιος Λέκκας υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης στην Αγία Σοφία, επισημαίνοντας τον…

Βούτσης: Να ανακόψουμε τη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα κόμματα και την αποχή

Βούτσης: Να ανακόψουμε τη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα κόμματα και την αποχή

«Έχουμε πλέον ξεκινήσει μια προσπάθεια ευρύτερη για αυτό που λέω εγώ ανασύνθεση του προοδευτικού πολιτικού…