Συγνώμη…λάθος λέει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το προσωρινό πάγωμα των πλειστηριασμών

Ανακαλεί το προσωρινό πάγωμα των πλειστηριασμών της α’ κατοικίας των ευάλωτων δανειοληπτών, την οποία είχε ανακοινώσει νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής,  η Ελληνική Ένωση Τραπεζών

πρώτη κατοικία

Συγκεκριμένα, δεν πέρασε λίγη ώρα  και με μια δεύτερη ανακοίνωση  η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έρχεται να αναιρέσει την πρώτη η οποία προκάλεσε ανακούφιση σε χιλιάδες ευάλωτους δανειολήπτες, με την ΕΕΤ, να υποστηρίζει πως η πρώτη ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε… εκ παραδρομής!

Όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι το λάθος έγινε από την βιασύνη της ΕΕΤ η οποία βάλθηκε να «καπελώσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αναμένεται να το εξαγγείλει ο ίδιος στην ομιλία του στη ΔΕΘ, το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Ιανουαρίου τίθεται σε ισχύ ο νέος πτωχευτικός νόμος. 

Τι ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΕΤ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στην πρώτη ανακοίνωση της ΕΕΤ, η αναστολή θα ίσχυε για το χρονικό διάστημα έως το τέλος του 2020 και θα αφορούσε έναν σημαντικό αριθμό δανειοληπτών.

Προϋπόθεση για την αναστολή θα ήταν η υποβολή σχετικού αιτήματος, καθώς και δήλωσης άρσης του τραπεζικού απορρήτου, ώστε να διαπιστωθεί ότι ο δικαιούχος πληροί τα κριτήρια.

Στις περιπτώσεις που δεν πληρούνταν τα κριτήρια χαρακτηρισμού του δανειολήπτη ως ευάλωτου, οι διαδικασίες πλειστηριασμού θα προχωρούσαν κανονικά.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…