Newsroom

Newsroom

Σύγκρουση Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον Σάββα Ξηρό

Την αντιμετώπιση με “δέοντα ανθρωπισμό” του Σάββα Ξηρού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτώντας την αντίδραση της…

Την αντιμετώπιση με “δέοντα ανθρωπισμό” του Σάββα Ξηρού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτώντας την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που βρήκε πάλι την ευκαιρία να κάνει λόγο περί “άκρων” και “συμπάθειας προς τους τρομοκράτες”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων συμπαραστέκεται στο αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού αναφέροντας οτι “έντεκα και πλέον χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια, όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού”

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ακόμη οτι το ελληνικό κράτος έχει καταδικαστεί για τη μεταχείριση του Σ. Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) τον Σεπτέμβριο του 2010.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την ευκαιρία στην Νέα Δημοκρατία και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να εξαπολύσουν νέα επίθεση στη Κουμουνδούρου.

Αφού δεν κατάφεραν με τις καταθέσεις υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν να αποτρέψουν τις καταδίκες, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τώρα να πετύχουν την αποφυλάκιση του δολοφόνου – τρομοκράτη, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη. Και μετά διαμαρτύρονται όταν τους λένε ακραίους, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σε οξύτερο ύφος ήταν η αντίδραση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Η συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρομοκράτες, όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά και παίρνει προκλητικές διαστάσεις», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ενώ σημειώνεται ότι πρόσφατα η εφημερίδα «Αυγή» φιλοξενούσε άρθρο «φίλων και συντρόφων του Δ. Κουφοντίνα», που ζητούσε την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Με την ανακοίνωσή του, τονίζει η Λ. Συγγρού, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υιοθετεί «το αίτημα των “φίλων” του φυλακισμένου τρομοκράτη», αλλά και εξαπολύει και επίθεση στο κράτος, «υποστηρίζοντας ότι η παραμονή του Σ. Ξηρού στη φυλακή συνιστά “απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση”, καθώς και “δείγμα εκδικητικότητας του κράτους, σε έναν κρατούμενο “ειδικής φύσης”»..

«Πώς και γιατί οι φυλακισμένοι τρομοκράτες είναι “κρατούμενοι ειδικής φύσης” μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει. Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…