Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 35χρονο πατροκτόνο

Το πρωί της Τετάρτης θα απολογηθεί ο 35χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του στο Περιστέρι.

peristeri

«Παγωμένη» είναι η τοπική κοινωνία του Περιστερίου μετά το έγκλημα που σημειώθηκε τις παραμονή Πρωτοχρονιάς, με έναν 35χρονο άνδρα να κατακρεουργεί με μαχαίρι τον 62χρονο κακοποιητικό πατέρα του.

Ο 35χρονος περιέγραψε την στιγμή που τον οδήγησε στο να επιτιθεί στον πατέρα του:

“Έτσι όπως καθόμουν ήρθε ο πατέρας μου μεθυσμένος και αφού με ρώτησε τι κάνω εκεί, εγώ έβγαλα το μικρόφωνο όπου μιλούσα με τον ξάδελφό μου προκειμένου να μην μας ακούσει και τότε ο πατέρας μου με χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι χωρίς να τραυματισθώ. Τότε εγώ ταράχθηκα και άρπαξα το μαχαίρι που είχα πάνω στο γραφείο μου και τον μαχαίρωσα κάτω από την κοιλιά σε κάποιο σημείο που δεν θυμάμαι ακριβώς. Στη συνέχεια και αφού έπεσε κάτω ο πατέρας μου τον χτύπησα με τη λαβή και όχι με τη λάμα στο κεφάλι πέντε φορές περίπου. Μετά βγήκα από το δωμάτιο και βρήκα τη μητέρα μου και της είπα ‘’συγνώμη μαμά μάλλον σκότωσα τον μπαμπά.’’

Η κόρη της οικογένειας είχε αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι εξαιτίας της συμπεριφοράς του πατέρα.

Ο 35χρονος υποστήριξε ότι ο πατέρας του έπινε και χτυπούσε τον ίδιο, την αδερφή του και την μητέρα του.

Ήταν ένας άνθρωπος που πάντα έπινε αλκοόλ και μεθούσε και συνέχεια. Έκανε επιθέσεις και σε εμένα και στην αδελφή μου, απρόκλητα ενώ μερικές φορές χτυπούσε και τη μητέρα μου. Όσο μεγάλωνα συνέχιζα να τον φοβάμαι. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω και πολύ περισσότερο να τον σκοτώσω αλλά προσπαθούσα να τον ακινητοποιήσω.”

Η 66χρονη μητέρα δήλωσε πως άκουσε τη φασαρία αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το κακό, ενώ αναφέρθηκε και στο ιστορικό κακοποίησης από το θύμα.

Ερχόταν στο σπίτι μεθυσμένος ή πολλές φορές έπινε και στο σπίτι. Άλλες φορές μου φώναζε, άλλες φορές με έβριζε και άλλες φορές με χτυπούσε. Επηρεαζόταν πολύ από τους φίλους του στη δουλειά που έλεγαν ότι πρέπει να χτυπάνε τις γυναίκες και ότι είναι πόρνες. Με χτυπούσε σε διάφορα σημεία του σώματος, άλλες φορές στα χέρια και άλλες φορές στο κεφάλι και μου έκανε μελανιές. Όταν ξεμεθούσε έδειχνε με τον τρόπο του ότι έκανε λάθος και έδειχνε να το έχει μετανιώσει.”

Η οικογένεια είχε καταγγείλει το θύμα το 2017 μετά από ένα σοβαρό επεισόδιο μέσα στο σπίτι όπου χτύπησε μητέρα και γιο.

Στο πλευρό του πατροκτόνου στέκονται γείτονες που γνώριζαν την κόλαση που ζούσε η σύζυγος του θύματος και τα παιδιά τους

 

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο «Tlive», ο ίδιος έβλεπε τη σύζυγο του 62χρονου άγρια χτυπημένη, ενώ όπως λέει ο ίδιος είχε συλληφθεί πολλές φορές, ωστόσο σύντομα κυκλοφορούσε ξανά ελεύθερος.

«Μιλούσα κάθε μέρα μαζί της. Τα έλεγε, αλλά τα βλέπαμε κι όλας. Κάθε μέρα τα μούτρα της ήταν πατσάς… Τι να κάνει το παιδί, που να πάει; Ήταν χαμένο, έφευγε και δεν είχε που να πάει» ανέφερε γείτονας της οικογένειας και πρόσθεσε: «Ο άνθρωπος μιλούσε λες και ήταν μεθυσμένος. Κοιμόταν στο αυτοκίνητο και όταν πήγαινε μέσα γινόταν χαμός. Όλους τους χτυπούσε, τον γιο, την κόρη του… Λίγες φορές είχε έρθει η αστυνομία; Τον πήγαιναν μέσα και έβγαινε. Όταν είχε μούτρα πατσά, έκανε μια εβδομάδα να πάει στη δουλειά. Στην αστυνομία πήγε πολλές φορές, είχε πει να φύγει, αλλά δεν είναι εύκολα τα πράγματα».

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…