Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζει το ημερολόγιο της 14χρονης που κρεμάστηκε στο δωμάτιό της – "Ήθελα απλά να πεθάνω"

Η 14χρονη Σαρλότ Μπάρον βρέθηκε από τον 20χρονο αδερφό της κρεμασμένη τον περασμένο Φεβρουάριο, στο σπίτι της οικογένειας στο Γκρέιτερ Μάντσεστερ.

599d73ff1dc524bc288b46e6

Η αστυνομία ανακάλυψε ότι είχε στείλει λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει, ένα μήνυμα σε φίλη της, στο οποίο έλεγε: “Τι συμβαίνει με εμένα, είμαι τόσο δειλή”.

Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της 14χρονης Σαρλότ Μπάρον ξεκίνησε την Τρίτη στη Βρετανία, με το μυστικό ημερολόγιο που διατηρούσε να αποκαλύπτει ότι προέβη στην αυτοκτονία λόγω της δυστυχίας που ένιωθε από την εικόνα του σώματός της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Σαρλότ έγραφε ότι δεν της άρεσε το σώμα της και τα κιλά της και ότι ευχόταν να είχε πεθάνει τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Το σπαρακτικό μήνυμα, που διαβάστηκε στο δικαστήριο, ανέφερε: “Σχεδόν πέθανα. Ήμουν τόσο κοντά. Απλά ήθελα να ξεχάσω τα πάντα. Απλά ήθελα να πεθάνω. Ήμουν τόσο κοντά, γιατί έπρεπε να με σώσουν, γιατί, δεν θέλω να είμαι εδώ. Γιατί δεν με αφήνουν να πεθάνω”.

Κατά τη διαδικασία η Σαρλότ παρουσιάστηκε ως ένα ευτυχισμένο κορίτσι, το οποίο ωστόσο, άρχισε να αυτοτραυματίζεται από τα 12 της. Την επηρέασε, επίσης, αρκετά, όταν έμαθε ότι η γιαγιά της διαγνώστηκε με καρκίνο.

“Ανακάλυψα ότι αυτοτραυματιζόταν στα 12 της. Είχα δει σημάδια στα χέρια της και αρχικά το αρνήθηκε αλλά μετά το παραδέχτηκε. Αναπτυσσόταν γρήγορα και είχε σωματικά θέματα, όπως οι περισσότεροι έφηβοι”, δήλωσε η μητέρα της.

Και πρόσθεσε: “Δεν ξέρω πόσο συχνά συνέβαινε αλλά μου είχε πει ότι δεν γινόταν καιρό. Άφησα την μητέρα μου να της μιλήσει γιατί και αυτή αυτοτραυματιζόταν και η Σαρλότ φάνηκε να βελτιώνεται στη συνέχεια. Την στηρίξαμε μετά από αυτό γιατί δεν ήταν ο εαυτός και δεν ήταν σωστή. Δεν ήθελα να την πιέσω τόσο πολύ.

Στην Σαρλότ δόθηκε υπερβολική ελευθερία και την άφησα να είναι με τους φίλους τους γιατί δεν ήθελε να δει τη γιαγιά της να καταβάλλεται από την ασθένεια. Ήταν δημοφιλές κορίτσι και κοινωνικοποιημένο. Νόμιζα ότι η κατανάλωση αλκοόλ ήταν μέσα σε αυτά που κάνουν οι έφηβοι αλλά αυτή ήταν μια κραυγή για βοήθεια και δεν την άκουσα. Την ημέρα που πέθανε σχεδίαζε αφηρημένα στα βιβλία της και νόμιζα ότι ήταν απλά μια χαλαρή μέρα. Την είχα είδα νωρίτερα να είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και να διαβάζει και υπέθεσα ότι κοιμόταν. Μετά ο Τάιλερ πήγε στο δωμάτιό της και κατέβηκε ουρλιάζοντας κάτω. Προσπάθησα να της δώσω τις πρώτες βοήθειες αλλά είχε ήδη φύγει”.

Ο 20χρονος αδερφός της, Τάιλερ επεσήμανε, από την πλευρά του: “Η Σαρλότ ήταν ένα ευτυχισμένο παιδί και τίποτα δεν φαινόταν να πηγαίνει λάθος. Η Σαρλότ δεν περιφερόταν μιλώντας για την προσωπική της ζωή. Την εβδομάδα που πέθανε έμοιαζε εντελώς φυσιολογική.

Ο επιθεωρητής που ασχολήθηκε με την υπόθεση, ανέφερε: “Βρέθηκε ένα μαύρο τετράδιο με το όνομά της. Υπήρχαν πολλά σχέδια. Στην πρώτη σελίδα υπήρχε μια ζωγραφιά που έδειχνε ένα χέρι γράφει. Το χέρι είχε σημάδια αυτοτραυματισμού και στο κείμενο περιγράφεται η Σάρλοτ να κάνει κακό στον εαυτό της. Στη συνέχεια μιλάει για το ότι δεν της άρεσε το σώμα της, ότι ήταν υπέρβαρη και αφήνει υπόνοιες για κατάθλιψη”.

μτφρ από news247

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

μπολτάουσερ

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, που είχε οριστεί…

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

thirasia 1

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

Για την κατολίσθηση στη Θηρασιά μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος έκανε λόγο για…