Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζει ο Φέλπς: «Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, θέλω να σώσω ζωές»

Απίστευτες αποκαλύψεις απ' τον Ολυμπιονίκη

michael phelps

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη, με πολλές αποκαλύψεις, προχώρησε ο Ολυμπιονίκης Μάικλ Φέλπς στην «ΑS» με τον ίδιο να παραθέτει πολλές, άγνωστες, πτυχές του εαυτού του.

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός υπερπρωταθλητής με 23 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και σύνολο 28, αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει, τονίζοντας ότι δεν θέλει ο κόσμος να τον θυμάται μόνο για τα επιτεύγματα του στην κολύμβηση, αλλά και για το γεγονός ότι βοηθάει, λέγοντας ότι θέλει να σώζει ζωές.

Πιο αναλυτικά τόνισε: «Το 2004 ήταν η πρώτη φορά που πάλεψα με την κατάθλιψη. Μετά, το 2014, είχα τη δεύτερη κατάθλιψη. Δεν ήθελα να ζήσω, δεν έτρωγα, δεν έπινα, πήγα σε κέντρο αποθεραπείας. Πάλεψα για τη ζωή μου περισσότερο από όσο μπορούσαν να φανταστούν οι άνθρωποι.

Στον κόσμο του αθλητισμού υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αμφισβήτησαν τα πάντα, τους στόχους μου. Ο κόσμος πίστευε ότι ήταν αδύνατο να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο και κέρδισα οκτώ.

Θέλω να μάθω στα παιδιά ότι ανεξάρτητα από το τι επιδιώκουν, είναι τα πάντα εφικτά. Δεν μπορούμε να πετάξουμε, αλλά μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Ας μην φοβόμαστε να επιδιώξουμε τους στόχους μας.

Πιστεύω ότι θα με θυμούνται για τη ζωή μου μετά το τέλος της καριέρας μου παρά για τα μετάλλια, τα οποία είναι εκπληκτικά, αλλά δεν είμαι μόνο αυτό. Θέλω να βοηθήσω ανθρώπους που περνούν δύσκολα. Θέλω να σώσω ζωές. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω κι εγώ και θέλω να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Το να μιλάω για αυτά τα θέματα έχει σώσει τη ζωή μου. Μου αρέσουν αυτά τα θέματα.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…