Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζει ο 27χρονος από το Μαντούδι: Πίστεψα πως θα πεθάνω, αυτά που έζησα συμβαίνουν μόνο σε έργα (video)

Στιγμές που τις περισσότερες φορές συναντάμε μόνο σε ταινίες έζησε ο 27χρονος που βρέθηκε σήμερα ζωντανός στην Εύβοια, όπως είπε ο ίδιος, λίγες μόνο ώρες μετά τη διάσωσή του από την πυροσβεστική.

5bb243b21dc524b0078b4596

Μετά την ανακούφιση του ίδιου και των συγγενών του, έρχονται στο φως οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά λόγω της κακοκαιρίας. 

Η φίλη του πετάχτηκε από τη θέση του συνοδηγού και σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο. Ο ίδιος παρέμεινε μέσα στο όχημα και άρχισε να παλεύει ολομόναχος για τη ζωή του. Όπως είπε στον γιατρό που τον περιέθαλψε λίγα μέτρα πιο κάτω πιάστηκε από ένα κλαδί και βγήκε από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν στην απέναντι όχθη. Τη νύχτα είδε μια καλύβα στο οπτικό του πεδίο, μπήκε μέσα και βρήκε ρούχα. «Εκεί έβγαλα τη νύχτα καθώς μέσα στο σπίτι υπήρχαν και τρόφιμα» 

ανέφερε ο 27χρονος Γιάννης από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

«Είχε βγει το ποτάμι στο δρόμο. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έπεσε το αμάξι μέσα στο ποτάμι πάλι καλά που πρόλαβα και άνοιξα το παράθυρο και βγήκα από το παράθυρο. Με πήρε το ποτάμι, ήμουν πόση ώρα μέσα στο ποτάμι. Βρήκα ένα ξύλο, πιάστηκα και βγήκα στη στεριά μετά σε ένα χωράφι μέσα. Περπατούσα, περπατούσα και βρήκα ένα σπιτάκι εκεί στην ερημιά. Μπήκα μέσα, άλλαξα ρούχα που βρήκα εκεί και μετά έπεσα και κοιμήθηκα. Χθες ήμουνα όλη την ημέρα εκεί και σήμερα που σταμάτησε η βροχή βγήκα έξω να ζητήσω βοήθεια.

Πέρναγε ένα αυτοκίνητο από εκεί, φώναξα με άκουσε και καλέσανε την πυροσβεστική, ήρθε ελικόπτερο και με βγάλανε μια ώρα μετά. Δεν έχω πάθει τίποτα, ούτε μια γρατζουνιά. Αρχικά πίστεψα ότι όλα έχουν τελειώσει, μετά το ξεπέρασα, λέω δεν ήταν γραφτό να πάμε από ποτάμι. Ήταν μια εμπειρία, μόνο στα έργα τα βλέπει αυτά. Δεν ήταν γραφτό, ένιωσα σε μια φάση ότι αυτό ήταν πεθαίνω, για δευτερόλεπτα κι αυτό, αλλά το ξεπέρασα… δεν υπήρχε περίπτωση.»

«Είχα αγωνία για τη φίλη μου. Το πρώτο πράγμα που ρώτησα τους πυροσβέστες ήταν αν σώθηκε η φίλη μου», δήλωσε.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε το πρωί και μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκε, περισσότερο για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή της διάσωσης του 27χρονου. Ο νεαρός παρέμεινε για πάνω από 24 ώρες στην άκρη του ποταμού, μέχρι να εκτονωθούν τα φαινόμενα και να πέσουν τα νερά.


Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…