Συγκλονιστική ιστορία στις ΗΠΑ: 14χρονη με αυτισμό εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε μόνη της 4 χρόνια μετά (Εικόνες/ Βίντεο)

Η μητέρα της κάνει λόγο για «θαύμα» - «Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι περνάει, διανοητικά, συναισθηματικά, καθώς και η οικογένειά της, και όσο και αν θα θέλαμε να πούμε ότι αυτό είναι το τέλος, αυτό είναι πιθανώς μόνο η αρχή του πού θα πάει αυτή η έρευνα», δήλωσε ο υπαστυνόμος Scott Waite.

Navaro 18

Συγκλονίζει τις ΗΠΑ η υπόθεση εξαφάνισης της (τότε) 14χρονης, η οποία εμφανίστηκε ξανά τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά απίστευτης αγωνίας που βίωσε η οικογένειά της. Η μητέρα της συγκινημένη, κάνει λόγο για «θαύμα».

Πρόκειται για την Αλίσια Ναβάρο, 18 ετών σήμερα, η οποία τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνισή της, τον Σεπτέμβριο του 2019, εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα μίας μικρής πόλης της Μοντάνα, 40 μίλια από τα σύνορα με τον Καναδά. Η Αλίσια, η οποία είναι αυτιστική, αλλά με υψηλή λειτουργικότητα έφυγε από το σπίτι της στην πόλη Γκλέντεϊλ μέσα στη νύχτα στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ενώ ήταν μόλις 14 ετών.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της δημόσιας ασφάλειας του Γκλέντεϊλ, Χοσέ Σαντιάγκο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου «Η Αλίσια Ναβάρο εντοπίστηκε». «Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι ασφαλής, υγιής και ευτυχισμένη».

Navaro Missing

Όταν η έφηβη έφυγε, οι γονείς της κοιμόντουσαν και όταν ξύπνησαν βρήκαν ένα χειρόγραφο σημείωμα της κόρης τους, το οποίο ανέφερε: «Το έσκασα. Θα επιστρέψω. Το ορκίζομαι. Λυπάμαι». Από τότε, δεν ξαναείχαν νέα της… μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Το κορίτσι μπήκε μόνο του στο αστυνομικό τμήμα στην Μοντάνα και ζήτησε την διαγραφή της από τον κατάλογο με τα εξαφανισμένα παιδιά, με το τμήμα να ειδοποιεί την αστυνομία του Γκλέντεϊλ που επιβεβαίωσε την ταυτότητα της Αλίσια και επικοινώνησε με την οικογένειά της για να τους ανακοινώσει ότι η κόρη τους βρέθηκε και είναι ασφαλής.

Navaro 18

Η συνάντηση

Συγκινητική ήταν η συνάντηση της Ναβάρο με τη μητέρα της, η οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ την αναζήτηση της κόρης της. Η Αλίσια ζητούσε συγγνώμη από την μητέρα της για τον πόνο που της προκάλεσε.

Η Τζέσικα Νουβέζ, σε βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε θαύμα την επιστροφή της κόρης της μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια. «Για όλους όσοι έχουν αγνοούμενους αγαπημένους, θέλω να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπόθεση ως παράδειγμα», είπε. «Θαύματα γίνονται. Ποτέ μη χάνετε την ελπίδα και πάντα να αγωνίζεστε».

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Αλίσια Ναβάρο με την αστυνομία του Γκλέντεϊλ σε δηλώσεις της να αναφέρει ότι ερευνά το πώς η 18χρονη έφτασε στη Μοντάνα και που και με ποιον έμενε τα τέσσερα αυτά χρόνια που ήταν εξαφανισμένη.

Η έφηβη έφυγε από το σπίτι της με τη θέλησή της, ενώ όπως δήλωσε η αστυνομία συνεργάζεται πλήρως μαζί τους. Δεν την έχει πειράξει κανένας όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παραμένει στη Μοντάνα, καθώς ζητάει να μείνει μόνη της και να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της.

«Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι περνάει, διανοητικά, συναισθηματικά, καθώς και η οικογένειά της, και όσο και αν θα θέλαμε να πούμε ότι αυτό είναι το τέλος, αυτό είναι πιθανώς μόνο η αρχή του πού θα πάει αυτή η έρευνα», δήλωσε ο υπαστυνόμος Scott Waite.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…