Συγκλονισμένοι η δημοσιογράφος και ο εικονολήπτης της ΕΡΤ που κατέγραψαν την πτώση του Καναντέρ

Λύγισαν και οι δυο τους περιγράφοντας τα όσαν έζησαν τη στιγμή της πτώσης του καναντέρ στον αέρα

DELTIO 21 2023 07 25 20.56.45 frame 19588 1 1024x576 1

Συγκλονίζει η τραγωδία στην Κάρυστο με το καναντέρ που έπεσε την ώρα που έδινε μάχη με τις φλόγες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο χειριστές του.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Μπουγά την ώρα που βρισκόταν «στον αέρα» και μιλούσε για τις συνθήκες της πτώσης, λύγισε με την ίδια να κάνει λόγο για μια «δύσκολη στιγμή». Μάλιστα όταν αναφέρθηκε στο επίμαχο πλάνο από την πτώση συγκινημένη δεν κατάφερε να συνεχίσει με την ίδια να ζητά συγγνώμη.

«Μία δύσκολη στιγμή για όλους μας, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε κυριολεκτικά» είπε με τρεμάμενη φωνή η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

«Ήταν μια στιγμή που με αυτοθυσία αυτά τα παλικάρια έπεφταν στην πλαγιά, έπεφταν χαμηλά για να κάνουν τις ρίψεις. Ήταν αξιοθαύμαστοι.

Ο Γιώργος (σ.σ. Γιώργος Αγνίδης ο οπερατέρ) κατέγραψε το πλάνο αυτό… με συγχωρείτε… ήταν το πλάνο με την μοιραία κατάληξη» πρόσθεσε, με τη φωνή της να «σπάει» από τη συγκίνηση.

 

«Αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει»

«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των χειριστών και στην Πολεμική Αεροπορία. Αυτό που ζήσαμε δεν περιγράφεται. Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν έχουμε συνέλθει. Αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει» είπε αρχικά ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Γιώργος Αγνίδης που κατέγραψε καρέ καρέ την πτώση και συντριβή του μοιραίου καναντέρ στην Κάρυστο.

«Έβλεπα τα αεροπλάνα που κάνανε καταπληκτικές προσπάθειες για να σβήσουν μία φωτιά, μία αναζωπύρωση και κάποια στιγμή σκέφτηκα να κάνω δύο τρία κοντινά πλάνα. Βλεπω την ώρα που το αεροπλάνο χτυπάει στο δέντρο, εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα και ξαφνικά το βλέπω να αλλάζει κάπως πορεία και να κάνει βουτιά. Εκείνη τη στιγμή βλέπω τον καπνό, τη φλόγα που σηκώθηκε και ύστερα ήρθε ο κρότος. Ένας εκκωφαντικός κρότος. Δεν το πίστευα, ακόμα δεν έχω συνέλθει» περιγράφει σοκαρισμένος ο εικονολήπτης της ΕΡΤ.

«Διάλεξα εκείνη τη στιγμή για να γράψω 2-3 εντυπωσιακά πλάνα για να φαίνεται η προσπάθειά τους, η αυτοθυσία τους. Ήρωες αυτοί οι άνθρωποι. Φαίνεται πάρα πολύ καθαρά και μέχρι εκεί ήταν πολύ ωραία πλάνα. Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι εκείνη η ώρα που γίνεται “ένα” η κάμερα πάνω στο σώμα, πάνω στο μάτι αλλά δυστυχώς όλο αυτό το πράγμα μπαίνει και μέσα στην ψυχή και θα με ακολουθεί για πάρα πολύ καιρό ακόμα».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…