Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες αντιφασίστες της 1/11

Aντιφασίστες και άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν τραυματίες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε μία πρωτοφανή εξίσωσή τους με τους φασίστες.

antifa

Η Επιτροπή για την ανάδειξη και την υπεράσπιση της Κοινότητας των Προσφυγικών και της συλλογικής της μνήμης καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας έξω απ’ τα δικαστήρια, όπου οδηγούνται αύριο οι αντιφασίστες που συνελήφθησαν την Τετάρτη το βράδυ μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν οργανωμένοι φασίστες στο σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, ημέρα του πανευρωπαϊκού καλέσματος των φασιστών, το αντιφασιστικό μέτωπο έδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμη του με χιλιάδες αντιφασίστριες και αντιφασίστες στους δρόμους, στην απαγορευμένη από το κράτος συγκέντρωση. Το ίδιο συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες με οργανωμένες περιφρουρήσεις και μαζικές δράσεις στις γειτονιές της Αθήνας.

Σε Ηράκλειο, Πευκάκια και Νέα Ιωνία η κρατική απαγόρευση διαδηλώσεων έσπασε από το αντιφασιστικό κίνημα και πάρα τον ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.500 άτομα συνολικά, ακυρώνοντας στο δρόμο και στην πράξη το φασιστικό κάλεσμα.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης στα Πευκάκια, ομάδα φασιστών που εν γνώσει της, η αστυνομία άφησε να κυκλοφορεί ανενόχλητη στο κέντρο της Αθήνας, αφού δεν εμφανίστηκαν στο κάλεσμα τους στο Ηράκλειο, έστησαν ενέδρα στην πλατφόρμα του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Με την ανοχή και την αρωγή της αστυνομίας, επιτέθηκαν σε συντρόφια που επέβαιναν στο τρένο επιστρέφοντας από την πορεία. Επί είκοσι ολόκληρα λεπτά περίπου είκοσι αντιφασίστες και αντιφασίστριες με σχεδόν γυμνά χέρια έδιναν μάχη σώμα με σώμα με περίπου σαράντα φασίστες που κρατούσαν λοστούς, παλούκια και μεταλλικά αντικείμενα μεγάλης επιφάνειας, ενώ γύρω τους ήταν μητέρες με παιδιά που οι αντιφασίστριες και οι αντιφασίστες προσπαθούσαν να προστατεύσουν.

Τραυματίστηκαν μέλη της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών και μία εξ αυτών υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Ο “απολογισμός” της ημέρας: 7 συλλήψεις αντιφασιστών/στριών, και μόλις 4 φασιστών, παρακρατικών δολοφόνων που κινούνταν ελεύθερα για ώρες στην Αττική, αλωνίζοντας στο Νέο Ηράκλειο, το Μοναστηράκι και αλλού, την ώρα που οι δράσεις των αντιφασιστών αντιμετωπίζονταν με προληπτικές προσαγωγές και καταστολή. Η πρακτική των συλλήψεων και η εξισωτική διαχείριση που ακολούθησε από τις δικαστικές αρχές επιβεβαιώνουν την πολιτική βούληση των οργάνων ασφαλείας και των εντολέων τους.

Τέσσερις από τους συλληφθέντες είναι μέλη της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών, όλες τους συλληφθείσες μετά την εγκληματική επίθεση που δέχτηκαν από τους φασίστες στο τρένο στο Μοναστηράκι.

Η μία από τις συντρόφισσες, σοβαρά τραυματισμένη και συνοδευόμενη από άλλες τρεις, μεταφέρθηκε στο σταθμαρχείο του Μοναστηρακίου. Ζητούσαν να επιβιβαστεί στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε ήδη φτάσει, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις την εμπόδιζαν. Οι αστυνομικοί τις κάλεσαν να τους ακολουθήσουν στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν για τις συνθήκες του τραυματισμού. Κι ενώ θεωρούσαν ότι προσέρχονται ως μάρτυρες της επίθεσης, τελικά η αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές τους οι οποίες τα ξημερώματα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η δικηγόρος τους προσήλθε στη ΓΑΔΑ αιτούμενη επανειλημμένα να τις συναντήσει, με την αστυνομία να την καθυστερεί για ώρες, προβάλλοντας προσχηματικά ως λόγο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έκθεση σύλληψης.

Τελικά οι συλληφθείσες την υπέγραψαν στις 7.00 το πρωί, ενώ στο έγγραφο αναφέρεται ως ώρα η 2.20 χωρίς να έχουν εν τω μεταξύ επικοινωνήσει με τη δικηγόρο τους.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της τραυματισμένης συντρόφισσας -φρουρούμενης, δεν της επιτρεπόταν η επικοινωνία με τους οικείους της, ούτε γνώριζε τους λόγους για τους οποίους κρατείται, ενώ η αστυνομία της ζητούσε επίμονα να υπογράψει την έκθεση σύλληψής της και να καταθέσει.

Ενώ αρχικά κατά την αστυνομική διερεύνηση αποδόθηκαν σε όλες ανυπόστατες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, παρακώλυση συγκοινωνιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αργά το μεσημέρι που μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία, οι συνήγοροί τους ενημερώθηκαν ότι συνενώθηκαν οι δικογραφίες με τους κατηγορούμενους ακροδεξιούς φασίστες υπαίτιους της επίθεσης και απαγγέλθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες και στις συλληφθείσες, σε μία εμφανή προσπάθεια στοχοποίησής τους λόγω πολιτικής τοποθέτησης και δράσης.

Ουσιαστικά, αντιφασίστες και άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν τραυματίες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε μία πρωτοφανή εξίσωσή τους με τους φασίστες.

Η μεγιστοποίηση των κατηγοριών και η εξίσωση των επιτιθέμενων με τους αποδέκτες της επίθεσης, ως μοναδικό σκοπό έχει την πολιτική στοχοποίηση και απαξίωση των αντιφασιστών/στριών εξισώνοντάς τους με τους ακροδεξιούς εγκληματίες. Η απόκριση του δικαστικού συστήματος απέναντι σε αυτή την πολιτική αξίωση, υπήρξε άμεση και για το λόγο αυτό, οδηγηθήκαμε και πάλι σε μία δικαστική διαδικασία που βασίζεται στις επινοήσεις και τη σκοπιμότητα, συνθήκη που είναι πλέον καθεστώς για όποιον αντιστέκεται.

Οι πολιτικές επιθέσεις του κράτους, γιατί μόνο ως τέτοιες μπορούμε να αντιληφθούμε τις κενές περιεχομένου δικογραφίες που φόρτωσαν στις συντρόφισσες μας από κοινού με τους φασίστες παρακρατικούς δολοφόνους, οι πρακτικές καταστολής, παραδειγματισμού και τρομοκράτησης, οι επιθέσεις του κράτους σε όσους αντιλαμβάνεται ως εσωτερικούς του εχθρούς, μπορούν να απαντηθούν μόνο με δράση πολιτική, συλλογική απεύθυνση και αλληλεγγύη.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9.30 Η ΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Επιτροπή για την ανάδειξη και την υπεράσπιση της Κοινότητας των Προσφυγικών και της συλλογικής της μνήμης».

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…