«Συγγνώμη» Υποφάντη στον Κώστα Βαξεβάνη για προσβλητικό tweet

Μετά το εξώδικο κατά του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ

Βαξεβάνης

«Συγγνώμη» αναγκάστηκε να ζητήσει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Νίκος Υποφάντης, για ένα προσβλητικό και συκοφαντικό tweet που ανέβασε στο λογαριασμό του κατά του Κώστα Βαξεβάνη.

Αφορμή ήταν η διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας Domino’s Pizza που αποσύρθηκε μετά τις διαμαρτυρίες και τα σχόλια πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

O δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είχε αναρτήσει το παρακάτω Tweet:

Ο Κώστας Βαξεβάνης αμέσως μετά την παραπάνω ανάρτηση που ήταν προφανές ότι ήταν απολύτως προσβλητική της προσωπικότητάς, συκοφαντική και εξυβριστική, έστειλε εξώδικο στον δημοσιογράφο και του ζητούσε να κατεβάσει την ανάρτηση αλλά και να ζητήσει συγγνώμη. 

Όπως αναφέρει το εξώδικο του Κώστα Βαξεβάνη προς τον κ. Υποφάντη: “Οι παραπάνω συκοφαντικοί ισχυρισμοί, συνοδευόμενοι αναπόσπαστα με προδήλως εξυβριστικές φράσεις, είναι κακοήθη ψεύδη, που μοναδικό σκοπό τους έχουν την πλήξη της προσωπικότητάς μου, με μία ακατανόητη για έναν μέσο συνετό άνθρωπο εκδικητική μανία και τάση δολοφονίας της προσωπικότητάς μου. Με την ανάρτηση αυτή, που είναι απολύτως προσηλωμένη να δολοφονήσει τον χαρακτήρα μου, επιδιώκεται να παρουσιαστώ ως ένας ανέντιμος δημοσιογράφος και εκδότης, που ασκώ εκβιαστική δημοσιογραφία, προκειμένου να ωφεληθώ με διάφορα ανταλλάγματα, και συγκεκριμένα εν προκειμένω με διαφήμιση”

Ο Κώστας Βαξεβάνης με το εξώδικο ζητά από τον Νίκο Υποφάντη:

1) Σε χρονικό διάστημα δύο (2) ημερών από την επίδοση της παρούσας, ήτοι μέχρι και 5 Ιουλίου 2019,

Α) Να ανακαλέσετε ρητά την σε βάρος μου βαρύτατη προσβολή, και να μην την επαναλάβετε στο μέλλον.

Β) Να περιλάβετε στην κεντρική σελίδα του προσωπικού λογαριασμού σας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με κεφαλαία έντονα τυπογραφικά στοιχεία, ανάρτηση – tweet, συνοδευόμενη με την φωτογραφία μου, που θα έχει ως εξής: «ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ DOCUMENTO, κ. ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΟΛΙΩΣ ΑΠΕΔΩΣΑ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ DOMINOS PIZZA».

Γ) Να αποκαθηλώσετε από τον προσωπικό λογαριασμό σας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, την ως άνω από 25-06-2019 συκοφαντική, εξυβριστική και προσβλητική της προσωπικότητάς μου ανάρτηση – tweet.

Δ) Να περιλάβετε στην κεντρική σελίδα της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας Καθημερινή (www.kathimerini.gr), με δικά σας έξοδα, ολόκληρο το περιεχόμενο της παρούσας εξώδικης προσκλήσεως-δηλώσεώς μου, με την οποία κατ’ουσίαν ανακαλούνται οι ψευδέστατοι και προσβλητικοί σε βάρος μου ισχυρισμοί σας. 

Και όπως θα δείτε παρακάτω η συγγνώμη ζητήθηκε. 

Εν αναμονή τώρα και της δημοσίευσης του εξώδικου στην ηλεκτρονική Καθημερινή.

Νέα οπαδική επίθεση στην Χαλκίδα: 10 άτομα ξυλοκόπησαν ανήλικους με λοστούς και ρόπαλα

opadoi

Νέα οπαδική επίθεση στην Χαλκίδα: 10 άτομα ξυλοκόπησαν ανήλικους με λοστούς και ρόπαλα

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τη νομοθεσία περί αθλητισμού και επικίνδυνη σωματική βλάβη,…

Αποκαθίστανται τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο από το σφάλμα ενός λογισμικού

aerodromio Medium 1

Αποκαθίστανται τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο από το σφάλμα ενός λογισμικού

Η Crowdstrike είναι μια εταιρία με πάνω από 20.000 συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, που…