«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προφυλακιστέοι οι έξι συλληφθέντες

Τα άλλα τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι ήδη έγκλειστα σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Σύμπραξη Εκδίκησης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με κοινή γνωμοδότηση ανακρίτριας και εισαγγελέα οι έξι συλληφθέντες για την τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», μεταξύ αυτών και οι δύο πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Ανάμεσα στα έξι άτομα είναι μία γυναίκα η οποία φέρεται να σχετίζεται με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί πυροτεχνουργοί στην ειδικότητα, ο ένας κάτοικος Νέας Σμύρνης και ο άλλος Παλλήνης. Ήταν κανονικά στο σώμα. Ο ένας είχε μακρά αναρρωτική άδεια, ο άλλος είχε ζητήσει να παραιτηθεί, ωστόσο μέχρι και τη σύλληψή τους ήταν εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Κατηγορούνταν για έξι κακουργήματα, μεταξύ αυτών τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πέντε πλημμελήματα. Ανάμεσα στις υποθέσεις που φέρονται να είναι υπόλογοι οι συλληφθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι και η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας , γενετικό υλικό του εν λόγω κατηγορούμενου εντοπίστηκε στον φάκελο που έφθασε στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού. Απολογία έδωσε επίσης και η γυναίκα που συνελήφθη για την υπόθεση , συμβία ενός εκ των κατηγορουμένων

Ανάμεσα στους έγκλειστους κατηγορούμενους είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης ο οποίος κρατείται στις φυλακές Δομοκού -κυρίως για ληστείες- από όπου, σύμφωνα με την δικογραφία, συντόνιζε τις επιθέσεις που εκτελούσαν τα μέλη – εκτελεστικός βραχίωνας.

 

Κατά την απολογητική διαδικασία,  φαίνεται πως οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων αποδέχθηκε μία επιμέρους πράξη από όσες περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο σε βάρος του.

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αντιτρομοκρατική, ο 36χρονος μαζί με ποινικούς φέρεται να σχεδίαζε μέσα από τη φυλακή τις τρομοκρατικές ενέργειες και στη συνέχεια να έδινε εντολές σε άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης για την εκτέλεση αυτών των πράξεων.

 

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας πυροτεχνουργός τήρησε το δικαίωμα της σιωπής, ενώ ένα άλλος κατηγορούμενος αποδέχτηκε μονό μία κατηγορία από εκείνες που του αποδίδονται, ότι ήταν ο οδηγός της μηχανής με τον οποίο διέφυγε ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Αντίθετα, οι υπόλοιποι τέσσερις αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

«Δεν ξέρω πού ανήκουν αυτοί οι άνθρωποι»

Μάλιστα, ένας εκ των κατηγορουμένων που φέρεται να συνάντησε τον ένα πυροτεχνουργό, δήλωσε στην ανακρίτρια: «Αρνούμαι τα πάντα δεν είχα καμία γνώση και σχέση με τους ανθρώπους αυτούς. Ιδεολογικά δεν ξέρω πού ανήκουν αυτοί οι άνθρωποι και τι πρεσβεύουν. Εγώ είχα τυχαία, συμπτωματική κοινωνική επαφή με έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων».

Ο κατηγορούμενος στρατιωτικός υποστήριξε: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες κρίνοντας τες ως ανυπόστατες και ανεδαφικές. Ουδέποτε εντάχθηκα στην φερόμενη τρομοκρατική οργάνωση ενώ από τα φερόμενα ως μέλη αυτής γνωρίζω μόνο λόγω συνυπηρέτησης σε ίδια μονάδα τον έναν εκ των συγκατηγορούμενών μου».

Τέλος, ο 36χρονος κατηγορούμενος, που παραδέχθηκε πως ήταν ο οδηγός στην επίθεση στα Πετράλωνα, δήλωσε: «Αποδέχομαι τη συμμετοχή μου ως οδηγός σε αυτή την πράξη. Δεν αποδέχομαι καμία άλλη. Γνωρίζω δύο από τους συγκατηγορουμένους μου που δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους».

Αντίστοιχα , η γυναίκα κατηγορουμένη, αποδέχθηκε όπως και ο σύντροφος της , ότι βρέθηκε με το αυτοκίνητο της στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα , ισχυριζόμενη πως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…