Σχοινάς: Η Κομισιόν στηρίζει την Ελλάδα στο προσφυγικό

Την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπερσυγκέντρωση μεταναστών στο ελληνικό έδαφος, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

589894c31dc5245f708b45b1

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της Επιτροπής για επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, ο κ. Σχοινάς σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βοηθάει την Ελλάδα να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση μέσα από «διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία». «Συνολικά η ΕΕ διαθέτει πάνω από ένα 1 δισ. για το μεταναστευτικό και τη διαχείριση των συνόρων. Οι δράσεις υλοποιούνται από ανθρωπιστικές οργανώσεις συπεριλαμβανομένων των οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει απευθείας οικονομική στήριξη μέσω άλλων προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων», ανέφερε ο ίδιος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαμαρτυρίες μεταναστών για τις συνθήκες διαβίωσης στους χώρους φιλοξενίας ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι φυσικά σημαντική για την οργάνωση και την υλοποίηση μιας αποτελεσματικής απάντησης. Βρισκόμαστε σε συχνή και σταθερή επαφή με τις ελληνικές αρχές σε ό,τι αφορά την κατάσταση, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή».

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.