Σχεδόν 700.000 ευρώ πήρε από ιερέα μέσω εκβιασμού γνωστή δικηγόρος

Σχεδόν 700.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει από έναν ιερέα μέσω εκβιασμών πρώην δικηγόρος της Αθήνας.

590892ca1dc524fc428b45a6 1

Η υπόθεση έγινε γνωστή τις τελευταίες ημέρες. Μαζί με το σύζυγό της, έναν συνταξιούχο αστυνομικός καθώς και ακόμη ένα άτομο που «έπαιζε» τον δημοσιογράφο, η πρώην δικηγόρος κατηγορείται για εκβιασμό.

Ειδικότερα, η 48χρονη δικηγόρος συνελήφθη μαζί με το σύζυγό της γιατί φέρεται να εκβίαζε τον ιερέα. Η δικηγόρος ισχυριζόταν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και ότι έπρεπε να της δώσει 4.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για να μην ενεργοποιηθεί η σύλληψή του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ιερέα, η 48χρονη τον είχε εκβιάσει και στο παρελθόν για προσωπικές και πολύ ευαίσθητες υποθέσεις καταφέρνοντας να του αποσπάσει συνολικά 687.000 ευρώ.

Στις 25 Απριλίου 2017 ο ιερέας απευθύνθηκε στο τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αποκάλυψε τον εκβιασμό στους αστυνομικούς. Κατήγγειλε πως η 48χρονη, που του είχε συστηθεί ως δικηγόρος και διατείνονταν ότι έχει γνωριμίες στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο ιερέας έκλεισε σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς ραντεβού μαζί της το μεσημέρι της 28ης Απριλίου 2017 σε καφετέρια που βρίσκεται απέναντι από τα δικαστήρια (πρώην Σχολή Ευελπίδων).

Εκεί της έδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια επενέβησαν οι αστυνομικοί για να τη συλλάβουν. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 27 Απριλίου 2017, η δικηγόρος, σύμφωνα με την καταγγελία, είχε προσπαθήσει να αποσπάσει 60.000 ευρώ από τον αδερφό του ιερέα ισχυριζόμενη ότι της χρωστάει λεφτά για τις νομικές υπηρεσίες που του προσέφερε.

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

timi ilektrikou vatikiotis

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

Διακοπές ρεύματος καταγράφονται για ακόμη μία ημέρα σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.