Newsroom

Newsroom

Σβόμποντα κατά Τρόικα και Όλι Ρεν

Επικριτικός για μια ακόμη φορά απέναντι στη Τρόικα εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα που επιτέθηκε…

svomponta 0

Επικριτικός για μια ακόμη φορά απέναντι στη Τρόικα εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα που επιτέθηκε και στον Όλι Ρεν κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί την κρίση και την Ελλάδα για τις προσωπικές, πολιτικές του φιλοδοξίες.

Μιλώντας στο Στρασβούργο, ο κ. Σβόμποντα εξαπέλυσε νέες βολές κατά της Τρόικα και της ΕΕ για τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για “κοινωνικά απαράδεκτες απαιτήσεις”, αναφερόμενος μάλιστα στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής των ευρωπαίων σοσιαλιστών «όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που έχει πάρει τον δρόμο του και έχουν ήδη γίνει πολλά βήματα, έστω κι αν δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη όλα όσα προβλέπονται».

Ο αυστριακός πολιτικός επέκρινε όμως και την Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε το πρόγραμμα περικοπών να γίνει αποδεκτό και από τους πολίτες. Αναφερόμενος προσωπικά στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ο κ. Σβόμποντα παρατήρησε ότι όσο περισσότερες συνεντεύξεις δίνει, τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά των ευρωσκεπτικιστών στις χώρες της κρίσης.

Υπονόησε ακόμη ότι η όποια αξιολόγηση των κρατών-μελών από τον αρμόδιο Επίτροπο γίνεται με τρόπο που να προωθεί τις μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες του. «Είναι δύσκολο να αποφασίσει, εάν αυτά που λέει, τα λέει ως Επίτροπος ή ως πιθανός υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Deutsche Welle

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…