Newsroom

Newsroom

«Στρατόπεδο» θυμίζει το Καπιτώλιο

Η Εθνοφρουρά παρακολουθεί στενά επί 24ώρου βάσης το αμερικανικό Καπιτώλιο, μετά τις βίαιες ταραχές της περασμένης εβδομάδας και μέλη της, εκτός υπηρεσίας, κοιμήθηκαν στους διαδρόμους και κάτω από την προτομή του στρατηγού Τζορτζ Ουάσιγκτον.

usa army

Η παρουσία της Εθνοφρουράς είναι ισχυρή και τα μέλη της, ντυμένα με στολές παραλλαγής και κρατώντας τουφέκια, φυλάσσουν το εξωτερικό του κτιρίου, ενώ άλλα στοιχίζονται στους διαδρόμους του Καπιτωλίου. Η Βουλή των Αντιπροσώπων συνεδρίαζε για να εξετάσει το ενδεχόμενο παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον ρόλο του στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου σε βάρος της αμερικανικής δημοκρατίας, όταν οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο κτίριο, σε μια φονική έφοδο.

Αν και οι στρατιώτες της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί εντός και εκτός του Κογκρέσου από τουλάχιστον την περασμένη Παρασκευή, πιο πριν δεν ήταν οπλισμένοι με τουφέκια.

Τώρα, ορισμένοι από τους 20.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς, που διατάχθηκαν να πάνε στην Ουάσιγκτον για να προστατεύσουν την πόλη πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, κυκλοφορούν με το όπλο στο χέρι. Ασπίδες και μάσκες αερίου στοιβάζονται στους διαδρόμους.

Επιπλέον, μια νέα περίφραξη και άλλα μέτρα ασφαλείας έχουν εγκατασταθεί περιμετρικά του κτιρίου. Ένας φράκτης ύψους 2 μέτρων έχει υψωθεί περιμετρικά του Καπιτωλίου και μεταλλικά κιγκλιδώματα έχουν τοποθετηθεί.

«Η επίθεση στο Καπιτώλιο ήταν μια βίαιη εξέγερση που οδήγησε στο να χυθεί αμερικανικό αίμα», δήλωσε ο βουλευτής Χακίμ Τζέφρις, ένας Δημοκρατικός από τη Νέα Υόρκη.

«Και για αυτόν τον λόγο ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας».

«Αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν βίαια. Οι δράστες ήθελαν να δολοφονήσουν τη Νάνσι Πελόζι, να κρεμάσουν τον Μάικ Πενς και να κυνηγήσουν τα μέλη του Κογκρέσου. Αυτό είναι εξέγερση. Αυτό είναι ανταρσία. Αυτό είναι ανομία», επισήμανε ο Τζέφρις.

Στρατιώτες της Εθνοφρουράς χρησιμοποιήθηκαν συχνά τον περασμένο χρόνο από τις πολιτείες για να βοηθήσουν τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να καταστείλουν διαδηλώσεις. Εντούτοις, η απόφαση να οπλοφορούν καταδεικνύει τους φόβους για την απειλή νέων βίαιων ταραχών στο διάστημα πριν από την ορκωμοσία Μπάιντεν.
 

Καταργείται ο δεύτερος γύρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Σε έναν γύρο η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών με νέο νομοσχέδιο

Αυτοδιοικητικές εκλογές

Καταργείται ο δεύτερος γύρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Σε έναν γύρο η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών με νέο νομοσχέδιο

«Θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή, που στόχος της είναι να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών…

Μάριος Θεμιστοκλέους: Μετρήστε πόσες φορές μας λέει ότι είναι υφυπουργός Υγείας σε ένα παράξενο βίντεο

6306816

Μάριος Θεμιστοκλέους: Μετρήστε πόσες φορές μας λέει ότι είναι υφυπουργός Υγείας σε ένα παράξενο βίντεο

«Το ξαναλές άλλη μια φορά γιατί δεν καταλαβαίνουμε τι είσαι», απάντησε εύλογα ένας χρήστης

Ο Χρυσοχοΐδης ανακαλεί τον εαυτό του: Τελικά δεν απαγορεύονται οι συναυλίες στα Εξάρχεια

Χρυσοχοΐδης

Ο Χρυσοχοΐδης ανακαλεί τον εαυτό του: Τελικά δεν απαγορεύονται οι συναυλίες στα Εξάρχεια

Όταν ο Χρυσοχοΐδης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις που είχε κάνει στις 15 Απριλίου, αυτή τη…

«Δεν πιστεύαν ότι είναι σχεδόν 40 και δεν έχει κάνει παιδί»: Η Μαρίνα Σάττι μετατρέπει την κριτική σε μουσική στο νέο της άλμπουμ

Μαρίνα Σάττι

«Δεν πιστεύαν ότι είναι σχεδόν 40 και δεν έχει κάνει παιδί»: Η Μαρίνα Σάττι μετατρέπει την κριτική σε μουσική στο νέο της άλμπουμ

Το κομμάτι αυτό αποτελεί την απάντησή της σε όλα όσα έχουν ειπωθεί για την Μαρίνα…

Τριαντάφυλλος: Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του – «Αν κάνω κάτι θα με πείτε δολοφόνο;»

triantafyllos

Τριαντάφυλλος: Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του – «Αν κάνω κάτι θα με πείτε δολοφόνο;»

«Εντωμεταξύ έχει χτυπήσει δυο φορές ο συναγερμός. Είμαι εδώ σπίτι βλέπω κάμερες, είδα δυο τύπους…