Στρατηγέ, τι ζητούσες στη Λάρισα, συ ένας Υδραίος

«Η εμπιστοσύνη του αφελούς είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο του ψεύτη»

5407702

Ο Φρίντριχ Βίλχελμ Ερνστ Πάουλους -γνωστός ως Φον Πάουλους- Στρατάρχης του Γερμανικού στρατού ο οποίος κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου υπήρξε ο διοικητής της 6ης Γερμανικής Στρατιάς, πήρε μέρος στη Μάχη του Στάλινγκραντ στην οποία παγιδεύτηκε με τεράστιες απώλειες (150.000 νεκρούς και 91.000 αιχμαλώτους), εξαναγκάστηκε σε παράδοση και αιχμαλωτίστηκε από τους Σοβιετικούς.
Όταν ο -ομόβαθμος αντίπαλος του- Σοβιετικός Στρατάρχης Ζούκοφ (αυτός που σταμάτησε την προέλαση του Χίτλερ και μπήκε νικητής στο Βερολίνο) συνάντησε τον αιχμάλωτο Φον Πάουλους και του ζήτησε να υπογράψουν κατάπαυση του πυρός, έλαβε την απάντηση:
“Όπως καλά γνωρίζετε Στρατάρχα μου, αιχμάλωτος Στρατηγός είναι ανίκανος να δίνει εντολές”.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος (του οποίου η θητεία ανανεώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολύ πρόσφατα, για έναν ακόμα χρόνο) είναι ένας «αιχμάλωτος» -από τον πρωθυπουργό- Στρατηγός ο οποίος είναι απολύτως ανίκανος να δίνει εντολές με το κύρος και την σημαίνουσα βαρύτητα που η θέση του επιβάλει, για την εθνική μας ασφάλεια.
Η παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, η εκ μέρους της κυβέρνησης έμμεση ομολογία του γεγονότος και η («σφυρίζω αδιάφορα») στάση του Στρατηγού τον έχουν καταστήσει ένα (χακί) «πουκάμισο αδειανό», με 4 πλατινένια αστέρια στις επωμίδες που η λάμψη τους έχει θολώσει αμετάκλητα.

Ο πρωθυπουργός, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι υπουργοί και οι παπαγάλοι τους που καμώνονται τους δημοσιογράφους, προσπαθούν να διαφύγουν παίζοντας την ίδια κασέτα με ερωτήματα που απευθύνονται πρωτίστως στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον Αλέξη Τσίπρα: “Εμπιστεύεστε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Διαβάζετε τι λένε στην Τουρκία για τον Φλώρο;”
Αυτοί που αιχμαλώτισαν τον Στρατηγό ζητάνε από την κοινωνία (την εκτός συρματοπλέγματος) να εμπιστευτεί για την ασφάλεια της τον υψηλόβαθμο αιχμάλωτο, χωρίς καμία εξήγηση για τους λόγους και τις συνθήκες αιχμαλωσίας του.

Τα γεγονότα, οι δηλώσεις και οι «εξηγήσεις» της πολιτικής ηγεσίας είναι ευανάγνωστα και δεν απαιτούν μετάφραση.
Ο αμίλητος, για πολλές εβδομάδες, Στρατηγός Φλώρος -την ώρα που δημοσιεύεται στο Documento η αναλυτική έκθεση συμπερασμάτων της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του- εκδίδει (δια του ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας» και συνεχίζει «Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ».
Ωραία; Αμ δε! Δείτε παρακάτω.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης ερωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο:
“Γνωρίζατε ή δε γνωρίζατε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ; Οφείλετε να πάρετε θέση. Είναι μείζον ζήτημα και για την εθνική ασφάλεια και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τη δημοκρατία στη χώρα, να παρακολουθεί η ΕΥΠ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Το γνωρίζατε; Κι αν ναι, τι κάνατε, για να το αποτρέψετε;”

Θαυμάστε απάντηση -όλο εμπιστοσύνη- του υπουργού στο πρόσωπο του Α/ΓΕΕΘΑ:
“Ασφαλώς και το Υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας δεν έχει να κάνει τίποτα μ΄αυτήν την υπόθεση, γιατί η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το Υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας. Μπορεί αύριο, σε μία λίστα να είναι κι άλλα πρόσωπα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε παρακολούθηση, όχι από την ΕΥΠ, γενικώς οι παρακολουθήσεις. Τι να κάνουμε;”

Έγραψε στο ποίημα «Μπολιβάρ» ο Νίκος Εγγονόπουλος:
“Στρατηγέ, τι ζητούσες στη Λάρισα, συ ένας Υδραίος”.

“Η εμπιστοσύνη του αφελούς είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο του ψεύτη”
Στήβεν Κινγκ, Αμερικανός συγγραφέας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ