Newsroom

Newsroom

Στους δρόμους οι Ελληνες "Αγανακτισμένοι"

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν χιλιάδες “Αγανακτισμένοι Ελληνες”. Με ένα πανό που γράφει στα ισπανικά “Είμαστε ξύπνιοι”, πλήθος κόσμου και κυρίως…

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν χιλιάδες “Αγανακτισμένοι Ελληνες”. Με ένα πανό που γράφει στα ισπανικά “Είμαστε ξύπνιοι”, πλήθος κόσμου και κυρίως νέοι, διαμαρτύρονται για την ανεργία και την οικονομική κρίση.
Ακολουθώντας το παράδειγμα των “Indignados” της Ισπανίας, η σημερινή συγκέντρωση οργανώθηκε μέσω του Facebook, με τη σχετική σελίδα να αποκτά μέσα σε λίγα 24ωρα πάνω από 14.000 υποστηρικτές.
Κατά τους υπολογισμούς των διοργανωτών ακτιβιστών, στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται από τις 6 το απόγευμα περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι και διαδηλώνουν ειρηνικά.
Κυρίαρχα συνθήματα των «αγανακτισμένων πολιτών» είναι «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «κλέφτες-κλέφτες» και «η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας». Στα λιγοστά πανό, που αναρτήθηκαν στην πλατεία, αναγράφονταν συνθήματα – απάντηση στους Ισπανούς διαδηλωτές, όπως «είμαστε ξύπνιοι», αλλά και άλλα υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Οι διαδηλωτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έφτασαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και «έστησαν» την ελληνική σημαία.

Στη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» ενσωματώθηκαν και μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που είχαν πορευτεί νωρίτερα από τα γραφεία της Χαλκοκονδύλη προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη αποκρατικοποίηση της εταιρείας, έριξαν σάκους με λιγνίτη.
“Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας” αναφέρουν οι διαχειριστές της ομάδας.
Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται και μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.
“Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση, ελάτε από εδώ” και “ξεσηκωθείτε” ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν πιο πολύ στη συγκέντρωση.

Στις επτά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» και στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Ανάλογες συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις όπως η Πάτρα, η Λάρισα, το Ναύπλιο, τα Γιάννενα, η Αρτα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ζάκυνθος και η Κομοτηνή.
http://www.ethnos.gr

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο