Στουρνάρας: "Ήμουν ο πιο μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα"…

Με την αντικατάσταση των τζαμιών που είχαν τρυπήσει από σφαίρα θέλησε να συμβολίσει ο Γιάννης Στουρνάρας το τέλος της κρίσης…

stoy

Με την αντικατάσταση των τζαμιών που είχαν τρυπήσει από σφαίρα θέλησε να συμβολίσει ο Γιάννης Στουρνάρας το τέλος της κρίσης που σχεδόν εξοβέλισε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, γράφει ο συντάκτης της καναδικής εφημερίδας The Globe and Mail.

«Η Ελλάδα μπήκε σε μια νέα εποχή οπότε ξεφορτώθηκα τις τρύπες από τις σφαίρες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα. Κάποτε, κατά παραδοχή του – όπως σημειώνει ο συντάκτης – ήταν ο πιο μισητός άνθρωπος αλλά τώρα είναι «ένας πιο χαρούμενος άνθρωπος»… «Η εξαετής ύφεση – για την ακρίβεια κατάθλιψη – είναι στα πρόθυρα του τέλους αν δεν έχει ήδη λήξει και ο ιδιωτικός τομέας επιτέλους προσλαμβάνει περισσότερους από όσους απολύει, αν και όχι σε μεγάλους αριθμούς» αναφέρεται στο άρθρο.

Σύμφωνα με την καναδική εφημερίδα, όμως, «η Ελλάδα απέχει πολύ από την σωτηρία. Η ανακάμψη είναι αδύναμη και η φτώχεια είναι ενδημική». Η Ελλάδα αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας χρειάζεται περισσότερες από μια μεταρρυθμίσεις: πρέπει να κοπεί ένα «μεγάλο κομμάτι σάρκας» από το χρέος-μαμούθ που είναι ίσο με το 170% του ΑΕΠ, στα υψηλότερα, δηλαδή, ευρωπαϊκά επίπεδα.

«Το χρέος είναι υψηλό και θέλουμε να το μειώσουμε για να κάνουμε μικρότερες τις ετήσιες δόσεις χρεολυσίων και τόκων ώστε να πάνε περισσότεροι πόροι στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Θέλουμε απαραιτήτως επενδύσεις και ανάπτυξη για να μειώσουμε την ανεργία. Πρέπει να στρέψουμε πόρους από την εξυπηρέτηση του χρέους στην ανάπτυξη» σημειώνει ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει ηθικό δικαίωμα για μια πιο σκληρή διαπραγμάτευση όσον αφορά τη μείωση του χρέους. «Αυτό που θέλουμε είναι η αναγνώριση των θυσιών του λαού, μεγάλες θυσίες στη βάση της απώλειας εισοδήματος και της μείωσης της ανεργίας».

Σπεύδει όμως να προσθέσει ότι «θα θέλαμε μια βοήθεια με τέτοιο τρόπο που να μην βλάψει τους εταίρους μας, όσους έχουν στην κατοχή τους ελληνικό χρέος» εννοώντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της ΕΕ. Ερωτηθείς για τα σενάρια μετακίνησής του στην Τράπεζα της Ελλάδας ο Γιάννης Στουρνάρας απαντά: «Κανείς δεν ξέρει. Αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Όλα τα υπόλοιπα είναι φήμες».

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

σαντορινη

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

Η εικόνα που δημιουργείται στο λιμάνι της Σαντορίνης επιβεβαιώνει την έλλειψη μέριμνας και υποδομών για…

Οι 15 περιοχές που σημείωσαν ρεκόρ θερμοκρασίας: Το Meteo συγκρίνει τον περσινό καύσωνα με τον φετινό

meteo καύσωνας

Οι 15 περιοχές που σημείωσαν ρεκόρ θερμοκρασίας: Το Meteo συγκρίνει τον περσινό καύσωνα με τον φετινό

Δείτε τα γραφήματα και τα αποτελέσματα του Meteo για τον καύσωνα του 2023 και αυτόν…

Πάτρα: Δεύτερη έγκυος παρουσίασε επιπλοκή και πέθανε το βρέφος της – Στην ίδια κλινική με την 38χρονη που πέθανε χθες

pregnant 2640994 1280

Πάτρα: Δεύτερη έγκυος παρουσίασε επιπλοκή και πέθανε το βρέφος της – Στην ίδια κλινική με την 38χρονη που πέθανε χθες

Ένα δεύτερο σοκαριστικό περιστατικό έγινε στην Πάτρα μέσα σε λίγες ώρες με έγκυο να χάνει…