Στου Καλφαγιάννη το τσαρδί

Χθες συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τη μέρα που η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έβαψε με το αγαπημένο της χρώμα, το μαύρο, τους δέκτες των τηλεοράσεων στη συχνότητα της ΕΡΤ και πέταξε στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

5b1fc1ac1dc52451518b458f

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Αυτό που ακολούθησε το “μαύρο” που έριξε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα, ήταν μια κοσμογονία αλληλεγγύης, δημοκρατίας και δημιουργίας, ως φυσική συνέχεια των μαζικών, λαϊκών συνελεύσεων του Συντάγματος και της βίαιης καταστολής το 2011 και το 2012.

Η μαζική παρουσία του προοδευτικού κόσμου το 2013, στον κήπο του Ραδιομεγάρου και η υποδειγματική τηλεόραση της ελεύθερης ΕΡΤ τους μήνες που ακολούθησαν πριν την είσοδο των ΜΑΤ και το οριστικό λουκέτο, είχαν δείξει το δρόμο πάνω στον οποίο θα μπορούσε να (ανα)στηθεί η νέα ΕΡΤ μετά τον Ιανουάριο του 2015. Λογαριάζαμε όμως χωρίς τους «Καλφαγιάννηδες». Το είδος αυτό των “τσιφλικάδων” της εργατικής τάξης που εξέθρεψε η Πασοκική και Νεοδημοκρατική λαίλαπα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, επί δεκαετίες.

Χθες, ο -απόντος γενικής διοίκησης- γενικός δερβέναγας της ΕΡΤ, ο “εργατοπατέρας” Παναγιώτης Καλφαγιάννης, εξαπέλυσε, την ώρα μάλιστα της εκπομπής, μια χυδαία επίθεση στη δημοσιογράφο Μαίρη Πολλάλη.

Με αφορμή το ότι η δημοσιογράφος διέκοψε (για τις ανάγκες της ροής της εκπομπής), έναν δημοσιογράφο που μιλούσε για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ο Καλφαγιάννης «μπούκαρε», κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, στο πλατό της εκπομπής και άρχισε να απευθύνεται υποτιμητικά και απειλητικά προς τη Μαίρη Πολλάλη

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος σε ανάρτησή της στο Facebook, όταν του ζήτησε να πάρει πίσω αυτά που είπε, μπροστά σε καλεσμένους μάλιστα της εκπομπής, η απάντηση του Καλφαγιάννη ήταν, «Σε γράφω στα μαύρα μου κατάστοιχα, δεν παίρνω τίποτα πίσω, πολύ σε έχουμε ανεχτεί εδώ μέσα…ετοιμάζω χαρτιά για σένα».

Το «Καλφαγιάννης», δεν είναι πρόσωπο, είναι ιδιότητα. Είναι οι -ελέω θεού- ιδιοκτήτες των αγώνων των εργαζομένων. Τα «τσοπανόσκυλα» που καθοδηγούσαν κοπάδια από τη μία κομματική στάνη στην άλλη. Είναι το βούτυρο στο ψωμί του κάθε παρανοϊκού των «Μένουμε Ευρώπη» και «#Παραιτηθείτε», που σχολίαζαν χθες κάτω από την ανάρτηση της Μαίρης Πολλάλη και ζητούσαν να μπει «πυρηνική βόμβα στην ΕΡΤ» ενώ έκαναν κριτική στο Σαμαρά που δεν εκτέλεσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο Σύνταγμα.

Ο Καλφαγιάννης αντιπροσωπεύει την χειρότερη εκδοχή μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που αξίζει κάτι πολύ καλύτερο. Όχι φυσικά το “καλύτερο” που ευαγγελίζεται το “μέτωπο της λογικής”, μιας δημόσιας δηλαδή τηλεόρασης παραδομένη στα ιδιωτικά κανάλια και συμφέροντα, αλλά μια σύγχρονη ΕΡΤ με διείσδυση στο κοινό, με αξιοκρατία και έμφαση στον πολιτισμό.

Με τους «Καλφαγιάννηδες» δεν υπάρχει μέση λύση. Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να τους αποβάλουν όπως αποβάλλει το σώμα μας τις τροφές μέσω της φυσικής διαδικασίας της πέψης. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκαθίστανται τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο από το σφάλμα ενός λογισμικού

aerodromio Medium 1

Αποκαθίστανται τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο από το σφάλμα ενός λογισμικού

Η Crowdstrike είναι μια εταιρία με πάνω από 20.000 συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, που…

ΣΥΡΙΖΑ για συγχώνευση Attica Bank: Ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν

58b5597b1dc524c7148b47cd

ΣΥΡΙΖΑ για συγχώνευση Attica Bank: Ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Attica Bank. Με νέα του ανακοίνωση αναφέρεται στη…

Κασσελάκης για την μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο: «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ»

451845622 360046393797695 3478815105927019409 n

Κασσελάκης για την μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο: «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ»

Στην επίσκεψή του στην Κύπρο με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή…