Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζει βίντεο με άνδρα που βγήκε στο πολικό κρύο: «Θα είχα παγώσει» – Στους -58 βαθμούς η θερμοκρασία

Άνδρας που βρέθηκε στο Γιακούτσικ της Σιβηρίας, δήλωσε ότι το παλτό του «κοκκάλωσε» λόγω των ακραίων θερμοκρασιών, ενώ η μπαταρία του τηλεφώνου του αποφορτίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

MixCollage 05 Dec 2023 02 42 PM 8610

Με τον υδράργυρο στη Σιβηρία να πέφτει ακόμα και τους -58 βαθμούς Κελσίου, οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι ενδεικτικές του πολικού ψύχους που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε περιοχές της Ρωσίας.

Αναλυτικότερα, το Γιακούτσκ, μια από τις πιο κρύες πόλεις του κόσμου που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5.000 χλμ ανατολικά της Μόσχας, είχε καλυφθεί από παγωμένα σύννεφα και ομίχλη, όπως έδειξαν εικόνες από drone.

Τι έπαθε άνδρας που εκτέθηκε στο πολικό κρύο στη Σιβηρία

«Ήρθα ειδικά στο Γιακούτσκ για να ζήσω τέτοιο καιρό –άρα είμαι τυχερός γιατί τον Δεκέμβριο συνήθως δεν επικρατούν τέτοιες συνθήκες», είπε ο Ντανίλα, τα γένια του οποίου, το καπέλο και το κασκόλ του ήταν καλυμμένα με πάγο.

«Δεν κρυώνω τόσο πολύ γιατί ήμουν σωστά προετοιμασμένος», δήλωσε. «Εάν δεν είχα βάλει τα σωστά ρούχα, θα είχα παγώσει μέσα σε μερικά λεπτά», είπε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το παλτό του «κοκκάλωσε» λόγω των ακραίων θερμοκρασιών, ενώ η μπαταρία του τηλεφώνου του αποφορτίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Για να προστατευθεί κανείς πρέπει να φορά δύο ζευγάρια γάντια καθώς και ρούχα σε στρώσεις.

Οι θερμοκρασίες σε περιοχές της Δημοκρατίας των Σαχά, μιας τεράστιας περιοχής που είναι λίγο μικρότερη από την Ινδία και βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιβηρίας, έπεσαν πολύ κάτω από τους -55 κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο Οϊμιάκον, έναν οικισμό στη Σαχά, το θερμόμετρο έδειχνε σήμερα -58° Κελσίου. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η αίσθηση του ψύχους θα είναι -63° δεδομένης της υγρασίας και των ανέμων.

Στην αγορά του Γιακούτσκ, τα ψάρια πωλούνται κατεψυγμένα, τοποθετημένα σε δεκάδες συσκευασίες, καθώς όπως είναι προφανές δεν χρειάζεται καταψύκτης για να συντηρηθούν. Οι πωλητές φορούσαν τεράστια γούνινα καπέλα για να προστατευθούν από το ψύχος.

«Κάνει κρύο», δήλωσε ο Πιοτρ, κάτοικος της περιοχής. «Πρέπει απλά να έχεις τη σωστή ποιότητα ρούχων και τότε όλα θα είναι μια χαρά. Το βασικό είναι να κινείσαι συνεχώς για να κυκλοφορεί το αίμα».

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…