Newsroom

Newsroom

Στον αέρα η κλήση μη πολιτικών προσώπων ως υπόπτων στην προανακριτική

Σε νέο φιάσκο φαίνεται πως οδηγείται η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και το σκάνδαλο Novartis.

EK Proanakritiki

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η Ν.Δ. απαίτησε την κλήση των εκδοτών Γιάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου με την ιδιότητα των υπόπτων, στην προανακριτική. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει σχετικό αίτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το αν μπορούν μη πολιτικά πρόσωπα να κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι. 

Υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, η προανακριτική ζήτησε στη συνέχεια τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, ωστόσο σήμερα (Κυριακή) έγινε γνωστό ότι και οι τρεις ειδοποιήθηκαν πως αναβάλλεται τελικά η εξέτασή τους. 

«Διαπόμπευση τριών πολιτών»

Στη δημοσιότητα επίσης ήρθαν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που είχε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ιωάννη Μπούγα και τον βουλευτή της Ν.Δ. Αθανάσιου Πλεύρη, τη στιγμή που ο Γιάννης Ραγκούσης τόνιζε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία της επιτροπής πως «έχει διαπομπεύσει τρεις ανθρώπους».

► Λάππας: Επειδή, κύριε πρόεδρε, για δεύτερη φορά κατάπληκτος ως νομικός που ασχολούμαι με την ποινική δικηγορία ξανακούω από τη Ν.Δ. ότι καλώς καλούνται μη πολιτικά πρόσωπα ως ύποπτοι, σε μία Επιτροπή της Βουλής που διεξάγει προκαταρκτική εξέταση… Έχουμε ετοιμάσει ως ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ένα υπόμνημα-ερώτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής με όλα τα αποκλειστικώς νομικά επιχειρήματα που απορρέουν από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας…

► Πλεύρης: Κύριε πρόεδρε, η θέση της Πλειοψηφίας που είχε εκφραστεί είναι η εξής: Αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι μπορούν να εξεταστούν όσοι αναφέρονται ως συνεργοί…

► Μπούγας: Επομένως, αν δεν κάνω λάθος καταλήγουμε ομόφωνα στο ότι θα ενημερώσουμε τους συνηγόρους των τριών ότι δεν ισχύουν οι προθεσμίες για τις οποίες τους έχουμε κλητεύσει, έως ότου λάβουμε την γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής…

► Ραγκούσης: Είναι βέβαιο ότι είχατε αποφασίσει να τους καλέσετε, είχατε ορίσει και ημερομηνίες και αν δεν θέταμε εμείς αυτό το θέμα, οι άνθρωποι θα είχαν έλθει εδώ πέρα ως ύποπτοι την επόμενη εβδομάδα… Είναι θέμα αντίληψης για το πώς βλέπει ο καθένας μας το κράτος δικαίου και σε κάποιες τέτοιες στιγμές κρίνεστε και κρινόμαστε όλοι…

► Μπούγας: Σας ξαναλέω. Έσπευσα να πω ότι ακριβώς…

► Ραγκούσης: Εδώ έχετε διαπομπεύσει τρεις ανθρώπους, τρεις πολίτες και όλη η Ελλάδα επί δεκαπέντε μέρες ξέρει ότι η Βουλή τούς καλεί με απόφαση της πλειοψηφίας ως υπόπτους.

Υπενθυμίζεται τέλος πως στο Επιστημονικό Συμβούλιο έχει τεθεί ένα ακόμη ερώτημα, σχετικά με τον εάν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μη πολιτικά πρόσωπα μπορεί να κληθούν επί των αδικημάτων του νέου κατηγορητηρίου (μετά τη μήνυση Μιωνή) προτού να έχει διενεργηθεί πράξη έρευνας και συλλογής αποδεικτικών στοιχείων.

Πηγή: efsyn.gr

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη