Newsroom

Newsroom

Στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών ο Τζέιμς Κάμερον

Στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών βρέθηκε ο διάσημος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον. Ο Κάμερον «αναδύθηκε στην επιφάνεια ικανοποιημένος για την ιστορική…

Στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών βρέθηκε ο διάσημος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον. Ο Κάμερον «αναδύθηκε στην επιφάνεια ικανοποιημένος για την ιστορική αυτή κατάδυση στο βαθύτερο σημείο του ωκεανού (βάθος περίπου 11 χιλιομέτρων)», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του στο Tweeter το «National Geographic Society», που χρηματοδοτεί την αποστολή Deep Sea Challenge.
Ο σκηνοθέτης και παραγωγός του «Τιτανικού» και του «Άβαταρ» είχε καταδυθεί μόνος σε ένα μικρό υποβρύχιο με την ονομασία «κάθετη τορπίλη» στην Τάφρο των Μαριανών στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, μένοντας στον πυθμένα για 3 ώρες. Ο μικροσκοπικός θάλαμος, όπου βρισκόταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, είναι φτιαγμένος από χοντρό ατσάλι, ώστε να μπορεί να αντέξει τη φοβερή πίεση, σε τόσο μεγάλο βάθος. Με τους βραχίονες του βαθυσκάφους, συνέλεξε ζώα και φυτά που συνάντησε στο δρόμο του, καθώς και δείγματα ιζημάτων. Η διαδικασία ανόδου του υποβρυχίου του Κάμερον, διήρκεσε περίπου 70 λεπτά και βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας σε απόσταση 500 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της νήσου Γκουάμ.

Την Τάφρο των Μαριανών έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα δύο άνθρωποι: ο Αμερικανός στρατιωτικός Ντον Ουόλς και ο Ελβετός ωκεανολόγος Ζακ Πικάρ, οι οποίοι το 1960 καταδύονταν επί πεντέμισι ώρες, μένοντας μόνο 20 λεπτά στο βυθό.

Ο Καναδός σκηνοθέτης σε συνεργασία με το «National Geographic» θα σκηνοθετήσει ένα υποθαλάσσιο ντοκιμαντέρ το οποίο θα περιλαμβάνει τρισδιάστατες σκηνές.

Δείτε το βίντεο του national geographic:

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…