Newsroom

Newsroom

Στο θωρηκτό Αβέρωφ ο Κάρολος, στη Μονή Καισαριανής η Καμίλα (εικόνες)

Μετά την πρωινή συνάντηση που είχε ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την μετέπειτα βόλτα τους στο κέντρο της Αθήνας, το ζευγάρι ακολούθησε διαφορετικό πρόγραμμα.

5af42b3a1dc524792d8b4593

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, επισκέφθηκε το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo, το oποίο συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη και την ακταιωρό της βρετανικής συνοριακής δύναμης HMC Valiant που συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κατέφθασε λίγο μετά πριν τις 12:30 στο λιμάνι του Πειραιά συνοδευόμενος από τη Βρετανίδα πρέσβη στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

Τον πρίγκιπα Κάρολο υποδέχθηκαν στο πολεμικό πλοίο HMS Echo Βρετανοί αξιωματούχοι οι οποίοι των ενημέρωσαν και τον ξενάγησαν. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στην ακταιωρό HMC Valiant απ’ όπου και απέπλευσε με προορισμό το Φάληρο όπου θα επισκεφθεί το θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη «Ολυμπιάς».





Διάβασε Χάρι Πότερ στα παιδιά η Καμίλα

Η η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμιλα από την άλλη επισκέφθηκε τη Μονή Καισαριανής το μεσημέρι, αφού ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και την Καπνικαρέα. Τη Δούκισσα υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η έφορος Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής Ελένη Ανδρίκου και 17 παιδιά, ηλικίας 10-12 ετών, από το σχολείο Ι.Μ Παναγιωτόπουλος.




Στο προαύλιο της Μονής, η Δούκισσα και η υπουργός Πολιτισμού διάβασαν στα παιδιά απόσπασμα από το πρώτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ. Αφού ολοκλήρωσαν την ανάγνωση του αποσπάσματος, τα παιδιά παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο που είχαν προετοιμάσει από το συγκεκριμένο απόσπασμα του βιβλίου.

Μάλιστα, τα παιδιά της χάρισαν και έναν πίνακα ζωγραφικής, με το ίδιο θέμα.

Στη συνέχεια η κα. Κονιόρδου και η κα. Ανδρίκου, ξενάγησαν την Δούκισσα της Κορνουάλης στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται εντός της Μονής, στα κελιά και τους υπόλοιπους χώρους. Παράλληλα, η Δούκισσα συνομίλησε με τους υπαλλήλους του αρχαιολογικού χώρου της Μονής.





Διαβάστε επίσης: Συναντήσεις και βόλτα με… κουλούρι Θεσσαλονίκης στο κέντρο της Αθήνας για Κάρολο και Καμίλα (εικόνες)

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής