Newsroom

Newsroom

Στο ΣτΕ ο δήμος Ωρωπού για τα διόδια

Αίτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο «νόμος Ρέππα» κατέθεσε ο δήμος Ωρωπού. «Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό…

diodia

Αίτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο «νόμος Ρέππα» κατέθεσε ο δήμος Ωρωπού.

«Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αναγκάζεσαι να πληρώσεις για κάτι που δεν κάνεις χρήση. Και οι δημότες Ωρωπού χρησιμοποιούν μόνο 10 χιλιόμετρα της Εθνικής καθημερινά για να πάνε στις εργασίες τους» εξήγησε στο «www.koutipandoras.gr» ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε κατά των διοδίων, απλά ζητάμε τα 8 διόδια που περιζώνουν τον δήμο μας να μειωθούν. Είναι πάρα πολλοί σταθμοί. Ζητάμε το διόδιο των Αφιδνών που αποτελεί και το μεγαλύτερο χαράτσι για μας- να μεταφερθεί πιο ψηλά, μετά τις διασταυρώσεις Μαρκοπούλου ή και Μαλακάσας ώστε να μπορέσει να απελευθερώσει τον δήμο μας. Σήμερα ένας άνθρωπος του δήμου μας ο οποίος εργάζεται στον Άγιο Στέφανο ή στην Κηφισιά χρειάζεται 2.500- 3.000 το χρόνο για τα διόδια»

Ο δήμαρχος εξήγησε πως η επιβολή προστίμου για τη μη καταβολή διοδίων στην εταιρεία “Νέα Οδός” που εκμεταλλεύεται τα διόδια και την εθνική οδό παραβιάζει πλειάδα συνταγματικών διατάξεων αλλά και ευρωπαϊκή οδηγία. «Δεν είναι δυνατόν μια συνειδητή διαμαρτυρία σ αυτό το χαράτσι (σσ του να αρνείσαι να πληρώσεις το αντίτιμο των διοδίων) να γίνεται διοικητικό πρόστιμο. Το θεωρούμε αντισυνταγματικό και γι’ αυτό απευθυνθήκαμε στους δικηγόρους και κερδίσαμε την πρώτη μάχη. Ο Δήμος κατέθεσε αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου η αίτησή του να δικαστεί με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Το αίτημα έγινε δεκτό και αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασής του».

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…