Newsroom

Newsroom

Στο πειθαρχικό της Βουλής ο χρυσαυγιτής που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Βουλής του μετακλητού υπαλλήλου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Ζέρβα, ο οποίος κατηγορείται για το ξυλοδαρμό του φοιτητή, Αλέξιου Λαζάρου, αποφάσισε ο Νίκος Βούτσης, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές σχετικά με το περιστατικό.

58e6728e1dc52424058b4581

Εν συνεχεία, υπήρξε ενημέρωση της Βουλής από έγγραφο του Τμήματος Δίωξης Αυτόφωρων Εγκλημάτων που διαβίβασε η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Χάιδω Δ. Ζούγρη και αναφέρει ότι ο εν λόγω υπάλληλος της Χ.Α κατηγορείται για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και σειρά άλλων κατηγοριών. Ανάμεσα σε αυτές η ληστεία κατά συναυτουργία και η επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.​

Στη σχετική επιστολή του, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει: «Επειδή εκτιμώ ότι η διαλαμβανόμενες στην προαναφερόμενη ανακοίνωση της αντεισαγγελέως προς τη Βουλή των Ελλήνων, αξιόποινες πράξεις, τις οποίες φέρεται να τέλεσε ο εν λόγω μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, δηλαδή της ληστείας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία (ορθότερος νομικός χαρακτηρισμός: βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης) στοιχειοθετούν αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο, συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας».

Και προσθέτει λέγοντας: «Επειδή κρίνω ότι το πειθαρχικό παράπτωμα, που αποδίδεται στον προαναφερόμενο υπάλληλο, δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, ποινή ανώτερη της αρμοδιότητας του προέδρου της Βουλής, παραπέμπω ενώπιόν σας την παρούσα υπόθεση για την άσκηση της προσήκουσας πειθαρχικής διαδικασίας».

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…