Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο κρατούμενος απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας. Έχει χάσει ήδη εφτά κιλά από την απεργία πείνας και έχει παρουσιάσει καρδιακές αρρυθμίες.

5a0435c41dc5243e588b46d9 1

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Κατερίνας Κατή στο documentonews.gr, στην τελευταία ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος είναι πλέον 60 ετών, είναι αποφασισμένος να απεργήσει μέχρις εσχάτων διεκδικώντας το δικαίωμά του στην κανονική άδεια, που του του το στερούσαν χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολογία εδώ και εφτά χρόνια

Τον τελευταίο μόλις χρόνο του χορηγήθηκαν εν τέλει δύο άδειες αλλά στη συνέχεια το θέμα «μπλόκαρε» ξανά .

Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, αφού ίδιος είναι τύπος και υπογραμμός τόσο μέσα στη φυλακή όσο και κατά τις δύο εξόδου του από αυτήν, πρώτα ζητήθηκε η πειθαρχική έρευνα των εισαγγελέων που τάχθηκαν υπέρ των αδειών του και στη συνέχεια “πάγωσε” κάθε διαδικασία.

Τι λέει η ιατρική γνωμάτευση

Σύμφωνα με την τελευταία ιατρική γνωμάτευση που υπογράφει η Όλγα Κοσμοπούλου Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ, μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ, «κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του, εξέτασα τον κρατούμενο κ. Κουφοντίνα Δημήτριο, σε δεύτερη επίσκεψη από την έναρξη της απεργίας πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει από τις 30/05/2018, παρουσία και του γιατρού του καταστήματος.

Διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, καθώς από την πρώτη φορά που ζυγίστηκε, την 31/5/2018, μέχρι σήμερα, 6/6/2018, εμφανίζει απώλεια 6,6 kg, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε στις 31/5, απώλεια δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας.

Διαπιστώθηκε μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία.

Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων).

Ο απεργός έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο πολυήμερες απεργίες πείνας, ως εκ των οποίων αντιμετωπίζει συνθήκες αυξημένης ευθραυστότητας της σωματικής του υγείας.

Έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάσταση που περιγράφεται δημιουργούν συνθήκες αυξημένης ανησυχίας για την εξέλιξη της κατάστασης του.

Ως εκ των άνω προτείναμε την άμεση μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εξασφαλισθεί η συνεχής παρακολούθηση για την αποτροπή έκτακτου επεισοδίου.

Ο απεργός επιφυλάχθηκε».

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…