Newsroom

Newsroom

Στο "Καναβάτσο" ο Δαβάκης

Ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε με νεώτερη δήλωσή του και ουσιαστικά ζητησε συγνώμη για τη θέση και τις εκφράσεις του.

5a9bb8c01dc52444678b45c2

Στη θέση του υπόδικου μετά την απολογία του, λίγο πριν ακούσει την επιμέτρηση της ποινής(;) για ένα αδίκημα για το οποίο έχει ήδη κριθεί ένοχος, πρέπει να νιώθει ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Δαβάκης μετά τα όσα είπε για τους Ρομά.

Μετά το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε την Παρασκευή ο Δαβάκης μιλώντας την σε συγκέντρωση στον δήμο Σπάρτης με θέμα την παραβατικότητα που είπε πως απαγορεύει στους Ρομά να τον ψηφίσουν, και μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε, τα αναδίπλωσε με νέα του δήλωση φοβούμενος τα χειρότερα.

Ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά ζήτησε συγνώμη για τη θέση και τις εκφράσεις του «Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ. Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν. Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα».

Πλέον το μόνο που απομένει είναι τι θα πράξει η ΝΔ με τις διαρροές από την αξιωματική αντιπολίτευση που είναι κοντά στον πρόεδρο της, να λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ ενοχλημένος με τα όσα είπε ο βουλευτής και άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρχει συνέχεια στο θέμα αυτό.

Όμως ο μόνος λόγος που δεν υπήρξε άμεση αντίδραση λένε πολιτικοί παρατηρητές είναι το γεγονός ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν θα ήθελε να φανεί ότι δρα κάτω από την πίεση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή του βουλευτή. Μάλιστα δεν αποκλείουν αυτός να είναι τελικά ο λόγος αν γλυτώσει τα χειρότερα ο βουλευτής, πράγμα όμως που δεν φαίνεται και πολύ πιθανόν προς το παρόν, παρά τη δήλωση μετανοίας που έκανε ο κύριος Δαβάκης μετά το σάλο που επακολούθησε.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…