Newsroom

Newsroom

Στο Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου πουλήθηκε το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Πουλήθηκε τελικά το κύπελλο του Σπύρου Λούη στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο γνωστό οίκο Christie’s στο Λονδίνο. Το κύπελλο που…

Πουλήθηκε τελικά το κύπελλο του Σπύρου Λούη στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο γνωστό οίκο Christie’s στο Λονδίνο. Το κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον πρώτο Έλληνα ολυμπιονίκη των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, αγοράστηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που συμμετείχε στη δημοπρασία μέσω τηλεφώνου έναντι 550 χιλιάδων ευρώ (450.000 λίρες). «Θα μοιραστούμε το Ασημένιο Κύπελλο του Michel Bréal με το κοινό και θα λειτουργεί ως τεκμήριο της ιστορίας, της κληρονομιάς και του σθεναρού πνεύματός μας», είπε ο Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος, Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». «Ελπίδα μας είναι ότι θα εμπνεύσει και θα αναζωπυρώσει την περηφάνια των Ελλήνων, όπως έγινε και με τη νίκη του Σπύρου Λούη, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων». Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το Ίδρυμα θα μοιραστεί το κύπελλο με τον ελληνικό λαό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου το 2015. Στο μεταξύ, το Ίδρυμα θα ερευνήσει την εύρεση κατάλληλης προσωρινής θέσης για την έκθεσή του στο κοινό.
Το ασημένιο κύπελλο, ύψους 15 εκατοστών, δημοπρατήθηκε μετά από απόφαση του εγγονού του Ολυμπιονίκη και η τιμή εκκίνησης ήταν 140.000 ευρώ. Την πρόθεσή του να αγοράσει το σημαντικό αυτό κειμήλιο είχε εκδηλώσει και ο Δήμος Αμαρουσίου ο οποίος συμμετείχε στη δημοπρασία, με χορηγία ύψους 300.000 ευρώ από τον όμιλο Λάτση και άλλους συλλόγους και πολίτες.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…