Newsroom

Newsroom

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Εκατομμύρια ευρώ για νοσοκομεία που "αραχνιάζουν" σε νησιά

Την ώρα που η δημόσια υγεία βρίσκεται «στην εντατική», υπάρχουν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που μένουν αναξιοποίητα μολονότι έχουν στοιχίσει…

Την ώρα που η δημόσια υγεία βρίσκεται «στην εντατική», υπάρχουν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που μένουν αναξιοποίητα μολονότι έχουν στοιχίσει στον έλληνα φορολογούμενο μερικά εκατομμύρια ευρώ έκαστο. Το HOT DOC ερεύνησε περιπτώσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα, από την Κομοτηνή μέχρι τη Νάξο, εστιάζοντας σε δύο πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις, του Νοσοκομείου Σαντορίνης και του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας στην Κω, όπου δαπανήθηκαν μερικά εκατομμύρια ευρώ για να μη λειτουργούν εδώ και χρόνια. Κι αυτό μολονότι είχαν εγκαινιαστεί εν χορδαίς κι οργάνοις από τον τότε υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Από το ρεπορτάζ προέκυψε πως οι κατασκευαστικές εταιρίες που κέρδισαν τους σχετικούς διαγωνισμούς δεν είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό, αφού έχουν αναλάβει συχνά δημόσια έργα. Ταυτοχρόνως καταγράψαμε καταγγελίες ακόμα και για πλιάτσικο του πανάκριβου εξοπλισμού, αλλά και για παιχνίδια υπονόμευσης των δημόσιων νοσηλευτικών μονάδων προς όφελος των ιδιωτών. Από την άλλη, οι απαντήσεις που λάβαμε από το υπουργείο Υγείας μόνο πλήρεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Διαβάστε περισσότερο στο HOT DOC που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Για την ηλεκτρονική έκδοση κλικάρετε στο εξώφυλλο


Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…