Newsroom

Newsroom

Στο εδώλιο, αδέρφια, στο εδώλιο

Μια... εμμονή με τα Ειδικά Δικαστήρια την έχουν στη Νέα Δημοκρατία. Οταν φυσικά αφορούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους, γιατί αν πρόκειται να συρθούν στο εδώλιο δικά τους πρόσωπα τότε χαλάνε τον κόσμο και καταγγέλλουν συνωμοσίες, σκευωρίες και απόπειρες κατάλυσης του πολιτεύματος.

5ba385871dc524cd308b458e

Γράφει ο Τάσος Παππάς στην www.efsyn.gr

Δεσμεύονται ότι όταν έρθουν στα πράγματα και θα ελέγχουν τους συσχετισμούς στο Κοινοβούλιο θα στήνουν αράδα εξεταστικές επιτροπές για όλα τα θέματα που κατά τη γνώμη τους έχουν ποινικό ενδιαφέρον (κι αν δεν έχουν, θα το επινοήσουν οι τιτάνες της νομικής σκέψης που υπάρχουν στη Δεξιά σε συνεργασία με πρόθυμους και… ανεξάρτητους δικαστικούς λειτουργούς), στη συνέχεια θα τις αναβαθμίζουν σε προανακριτικές, μετά θα έρθουν τα Ειδικά Δικαστήρια για να επικυρώσουν στα γρήγορα τις ποινικές ευθύνες και στο τέλος θα ανοίξουν οι πόρτες του Κορυδαλλού για να υποδεχτούν τους καταδικασμένους Συριζαίους.

Εκτός αν έχουν προλάβει να χτίσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας για να τους χώσουν εκεί, ώστε να κάνουν παρέα με τον Κουφοντίνα (κι αυτόν εκεί θα τον πάνε) και να ανταλλάσσουν απόψεις, αφού ως γνωστόν Τσίπρας και Κουφοντίνας έχουν ύποπτα νταραβέρια, όπως έχει… αποδείξει με… αδιάσειστα στοιχεία ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Εμμονή με τα Ειδικά Δικαστήρια έχουν και ορισμένα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., με καταγωγή από το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι το κόμμα τους ήταν θύμα μιας τέτοιας υπόθεσης. Τα τυφλώνει ο φανατισμός, τα καθοδηγεί ο ρεβανσισμός και όπου βρεθούν και σταθούν υπόσχονται Ειδικά Δικαστήρια για τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη και όσους μισούν.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας απ’ αυτούς που σε τακτά χρονικά διαστήματα κάνει λόγο για Ειδικό Δικαστήριο εναντίον μελών της κυβέρνησης, μηδέ του πρωθυπουργού εξαιρουμένου. Την ιστορία του 1989 τη γνωρίζει. Ξέρει πώς εξελίχτηκε και ποιος ευνοήθηκε. Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με σαθρά στοιχεία και με μάρτυρες κατηγορίας που, αντί να ενισχύσουν το κατηγορητήριο, το υπονόμευσαν.

Αλλοι γιατί ήταν επαγγελματίες ψεύτες και συνειδητοί προβοκάτορες και άλλοι (εκδότες) γιατί άλλαξαν γραμμή λίγο πριν καταθέσουν. Το 1989 το έζησε και ο Δ. Χατζησωκράτης (στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ). Τότε ήταν στον ενιαίο Συνασπισμό, ο οποίος, παρασυρμένος από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, συμφώνησε με την όλη διαδικασία. Το πλήρωσε πανάκριβα. Αντί να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ (διακαής πόθος και για τη Δεξιά και για την ιστορική Αριστερά), διασπάστηκε ο Συνασπισμός. Το ένα κομμάτι του έμεινε εκτός Βουλής, το άλλο συρρικνώθηκε. Ο Α. Παπανδρέου επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο και έγινε πρωθυπουργός το 1993, παρά τις τεράστιες ευθύνες του για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Η επιχείρηση θυματοποίησής του απέδωσε τα μέγιστα.

Γι’ αυτό τον λόγο ο κ. Χατζησωκράτης είναι πολύ προσεκτικός και δεν θέλει να επαναληφθεί η ιστορία -αυτή τη φορά με ωφελημένο τον Τσίπρα. Απαντώντας («Real fm») στον κ. Λοβέρδο είπε ότι «κανείς δεν πρέπει να λησμονεί και να επαναλαμβάνει τα λάθη που διαπράξαμε ως Αριστερά το 1989, όταν τα πολιτικά ζητήματα και οι κομματικές συγκρούσεις έγιναν υπόθεση δικαστικής διαμάχης». Παθός, μαθός.

Ανάγωγα

Ρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Κυριακή, στη ΔΕΘ, «τι θα κάνει μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια». Απέφυγε να απαντήσει. Αν θέλεις να χαϊδέψεις τους φανατικούς για να σε ψηφίσουν, πρέπει να το κάνεις καλά. Να μη δίνεις αφορμές για σχόλια περί μειωμένης εθνικής συνείδησης.

Ακόμη και στα νησιά Φίτζι θα ανακαλύψεις ελληνική μειονότητα, η οποία προφανώς κακοπερνάει από τους βάρβαρους ιθαγενείς και ζητά την ένωση με τη μητέρα-πατρίδα. Πετάει ο γάιδαρος; Αν είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, πετάει και παραπετάει…

πηγή:efsyn.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ιράν: Διαπραγματεύσεις με τη FIFA για την μεταφορά των αγώνων του στο Μουντιάλ από τις ΗΠΑ στο Μεξικό

AP25161709187991

Ιράν: Διαπραγματεύσεις με τη FIFA για την μεταφορά των αγώνων του στο Μουντιάλ από τις ΗΠΑ στο Μεξικό

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ιράν, Μεχντί Ταζ, ξεκαθάρισε πως η η αποστολή της…

Καρκίνος μαστού: Αναμένεται σημαντική αύξηση περιστατικών και θνησιμότητας σύμφωνα με νέα μελέτη

fernandozhiminaicela treatment 4099432

Καρκίνος μαστού: Αναμένεται σημαντική αύξηση περιστατικών και θνησιμότητας σύμφωνα με νέα μελέτη

Το 2023 εκτιμάται ότι καταγράφηκαν παγκοσμίως 2,30 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού στις γυναίκες,…

New York Times: Για 30 ώρες η πυρκαγιά στο αεροπλανοφόρο Gerald Ford – Άθλιες συνθήκες για τους ναύτες

aeroplanoforo ford

New York Times: Για 30 ώρες η πυρκαγιά στο αεροπλανοφόρο Gerald Ford – Άθλιες συνθήκες για τους ναύτες

«Περίπου 600 ναύτες έχασαν τα κρεβάτια τους στη φωτιά και κοιμούνται σε τραπέζια ή στο…

Οι Προτάσεις μας

Εκπρόσωποι πετρελαϊκών εταιρειών σε Τραμπ: «Η κατάσταση στις αγορές ενέργειας θα επιδεινωθεί»

76272424 605

Εκπρόσωποι πετρελαϊκών εταιρειών σε Τραμπ: «Η κατάσταση στις αγορές ενέργειας θα επιδεινωθεί»

Τι αναφέρει η Wall Street Journal, για τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι επικεφαλής μεγάλών εταιρειών…

Θεσσαλονίκη: Οδηγός του ΟΑΣΘ πιάστηκε στα χέρια με οδηγό που έκλεισε με το αμάξι του λεωφορειολωρίδα (video)

οασθ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός του ΟΑΣΘ πιάστηκε στα χέρια με οδηγό που έκλεισε με το αμάξι του λεωφορειολωρίδα (video)

Οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ συνεπλάκη με οδηγό Ι.Χ., που είχε σταθμεύσει σε λεωφορειολωρίδα στη Θεσσαλονίκη.

Τέμπη: Συμπληρωματική έρευνα για εταιρεία που μετέφερε τα συντρίμμια στο Κουλούρι — Στο στόχαστρο 17 πρόσωπα

τεμπη

Τέμπη: Συμπληρωματική έρευνα για εταιρεία που μετέφερε τα συντρίμμια στο Κουλούρι — Στο στόχαστρο 17 πρόσωπα

Η κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις αφορά 17 ιδιώτες, υπηρεσιακούς παράγοντες και αιρετούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ο 20χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά κρατούσε πανό για τον Άλκη Καμπανό: «Να είσαι ο τελευταίος»

650627208 10233110517692020 936096307604217565 n

Ο 20χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά κρατούσε πανό για τον Άλκη Καμπανό: «Να είσαι ο τελευταίος»

Συγκλονίζει η φωτογραφία που έδειχνε τον Κλεομένη ντυμένο στα χρώματα του ΠΑΟΚ να αποδίδει φόρο…

Η AI τραγουδίστρια που εμψυχώνει τους Ιρανούς στη Μέση Ανατολή: Το συμβολικό τραγούδι της Nava

NAVA – Mirdamad Boulevard Cover Original by Shahrzad Sepanlou 0 2 screenshot

Η AI τραγουδίστρια που εμψυχώνει τους Ιρανούς στη Μέση Ανατολή: Το συμβολικό τραγούδι της Nava

Το τραγούδι της «Javanan-e Vatane» (Νεολαία της Πατρίδας) έχει γίνει ανάρπαστο τους πρώτους μήνες του…

Σχετικά με ΑΠΟΨΕΙΣ

Με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο ποινικών διώξεων και μπροστά σε απρόβλεπτη πολιτική τομή ο Μητσοτάκης

6891528

Με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο ποινικών διώξεων και μπροστά σε απρόβλεπτη πολιτική τομή ο Μητσοτάκης

«Θα πάει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός για τη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως για το κράτος…

Ο Μητσοτάκης ανοίγει την πόρτα στα πυρηνικά – Μικροί αντιδραστήρες, μεγάλοι κίνδυνοι

mitsotakis 2

Ο Μητσοτάκης ανοίγει την πόρτα στα πυρηνικά – Μικροί αντιδραστήρες, μεγάλοι κίνδυνοι

Η κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για μικρούς αντιδραστήρες στο όνομα της ενεργειακής αυτονομίας, ενώ τα…