Newsroom

Newsroom

Στο 9,1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό

Με 9,1 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση της εταιρίας «ΜETRISI»…

dimoskopisi 18

Με 9,1 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση της εταιρίας «ΜETRISI» η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος». Στην ίδια δημοσκόπηση έξι στους δέκα πολίτες εκτιμούν πως έρχεται νέο Μνημόνιο.

Πρόθεση ψήφου:

 ΣΥΡΙΖΑ:33,2%

 ΝΔ: 24,1%

Ποτάμι: 6,3%

ΚΚΕ 5,3%

ΑΝΕΛ: 5,3%

 Χρυσή Αυγή 5,1%

ΠΑΣΟΚ 3,1%

Αλλο κόμμα: 5,4%

Αδιευκρίνιστη ψήφος: 12,2%

Το 60,1% πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ μόνο το 21,7% πιστεύει ότι θα φτάσουμε σε αδιέξοδο.

Το 53,6%, εξάλλου, πιστεύει ότι, εάν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, δεν χρειάζεται να τεθεί σε δημοψήφισμα, αλλά αρκεί η έγκρισή της από την κυβερνητική πλειοψηφία. Η προεξόφληση της επίτευξης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς αποτυπώνεται και στη μείωση της ανασφάλειας και του φόβου τόσο για έξοδο από το ευρώ όσο και για χρεοκοπία ή στάση πληρωμών από το Δημόσιο, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία 71,4% θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν επιθυμούν έξοδό μας από το ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραμένει το ισχυρό «ατού» της κυβέρνησης, αφού η ικανοποίηση για το έργο και τις προσπάθειές του παραμένουν σε υψηλό ποσοστό (44,5%), παρότι παρουσιάζει σχετική πτώση σχεδόν έξι ποσοστιαίων μονάδων από τον Απρίλιο.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…