ΠΜ

Παναγιώτα Μπίτσικα

Στις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες και την Ομογένεια

Ο Στέφανος Κασσελάκης προτάσσει την ανάγκη να ενισχυθούν οι δεσμοί του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους Ελληνες που ζουν στις ΗΠΑ αλλά και με την ομογένεια σε κάθε γωνιά της γης.

ΕΚ - Κασσελακης

Tαξίδι-αστραπή στις ΗΠΑ, που θα περιλαμβάνει και πολιτικές επαφές, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με την ιδιότητα του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας μας. Το επιτελείο του ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς την επίσκεψή του στην Αμερική, προτού κάνει την στρατιωτική του θητεία στη χώρα μας. Το ταξίδι του δεν θα περιοριστεί στη διευθέτηση προσωπικών εκκρεμοτήτων για τη θητεία και την διαμονή του στην Ελλάδα, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει και συναντήσεις με παράγοντες της εκεί πολιτικής σκηνής, της οικονομικής ελίτ αλλά κυρίως της ελληνικής ομογένειας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προτάσσει την ανάγκη να ενισχυθούν οι δεσμοί του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους Ελληνες που ζουν στις ΗΠΑ αλλά και με την ομογένεια σε κάθε γωνιά της γης. Παράλληλα, κρίνεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως σημαντική η συμβολή της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ στη διαμόρφωση θετικού κλίματος όχι μόνο για σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δυο χωρών αλλά και για προώθηση θεμάτων που συνδέονται με τα εθνικά ζητήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι , μετά την συνάντηση που είχε, το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023 στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων την ανάγκη συντονισμού στη δράση Ελλάδας και Κύπρου για το κυπριακό αλλά και στις διεθνείς σχέσεις. Τόνισε ταυτόχρονα τη σημασία που έχει στο θέμα του συντονισμού και της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας η ελληνική ομογένεια και σημείωσε ότι «είναι κάτι το οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και θεσμικά, θα προσπαθήσω να προωθήσω σε επικείμενη επίσκεψή μου στις ΗΠΑ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασία η αξιοποίηση των σχέσεων με την ΕΕ και ως προς τον ελληνοτουρκικό διάλογο αλλά και ως προς την επίλυση του Κυπριακού αλλά και η ενίσχυση του ρόλου των δυο χωρών σε διεθνές επίπεδο. Γι αυτό μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Κύπρου , συζήτησαν τις διεθνείς εξελίξεις. Κι όλα αυτά υπό το πρίσμα της σημασίας που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο συντονισμό και στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. «Αυτό εξάλλου το έχουμε δει και τα τελευταία χρόνια και με το σχήμα «3+1» αλλά και με τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, που έχουν φέρει καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε. Είναι προσπάθειες οι οποίες καθιερώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, στο θέμα του συντονισμού, κάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι η ελληνική ομογένεια. Είναι κάτι το οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και θεσμικά, θα προσπαθήσω να προωθήσω σε επικείμενη επίσκεψή μου στις ΗΠΑ», τόνισε.

Το ταξίδι στις ΗΠΑ προετοιμάζεται και κυρίως αναμένεται να δοθεί έμφαση στην συνάντησή του με τον κόσμο της ομογένειας. Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σπούδασε και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην Αμερική, ενώ μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2023 ως υποψήφιος εκπροσωπώντας την ομογένεια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: documentonews.gr

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που…