Newsroom

Newsroom

Στην Αθήνα τη Δευτέρα η τρόικα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται η τρόικα την Δευτέρα 25 Ιουνίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, ενώ ήδη…

eurogroup1

Στην Αθήνα θα βρίσκεται η τρόικα την Δευτέρα 25 Ιουνίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί η αποδέσμευση του 1 δις ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αρωγής (EFSF). Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναθεώρησης του μνημονίου μετά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.

Για την επιμήκυνση του προγράμματος για την Ελλάδα, στο Eurogroup επικρατούν δύο απόψεις, από τη μια οι χώρες που αποδέχονται την επιμήκυνση του προγράμματος για την Ελλάδα και από την άλλη, οι χώρες της Ευρωζώνης που δεν θέλουν καμία χρονική επιμήκυνση. Αυτό φάνηκε στις δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, Ντε Γιάγκερ, ο οποίος δήλωσε ότι δε θα υπάρξει χαλάρωση στους όρους για την Ελλάδα και ότι υπάρχει πολύ μικρή ευελιξία πάνω σε αυτό το ζήτημα, ενώ η Φιλανδή υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν είναι καλή ιδέα να δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τους στόχους και ότι πρέπει η χώρα να παραμείνει στα ήδη συμφωνηθέντα.


Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…