Newsroom

Newsroom

Στη σκιά των περσινών επιθέσεων και με ενός λεπτού σιγή άρχισε ο Μαραθώνιος της Βοστώνης

Σε φορτισμένο κλίμα διεξάγεται τη Δευτέρα ο 118ος Μαραθώνιος της Βοστώνης, με τις μνήμες νωπές από το περυσινό αιματοκύλισμα από…

bostoni1

Σε φορτισμένο κλίμα διεξάγεται τη Δευτέρα ο 118ος Μαραθώνιος της Βοστώνης, με τις μνήμες νωπές από το περυσινό αιματοκύλισμα από τις βόμβες των τσετσένων αδελφών Τσαρνάεφ.

Οι συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο τήρησαν πριν από την έναρξη του αγώνα ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση του 2013.

Τα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου είναι δρακόντεια. Μία τεράστια επιχείρηση ασφαλείας «συνοδεύει» τη διοργάνωση και τη διαδρομή που θα καλύψουν οι δρομείς του Μαραθωνίου.

Έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες, μονάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και ειδικές μονάδες Swat από άλλες πολιτείες. Το αστυνομικό τμήμα της Βοστώνης έχει εγείρει 8.000 μεταλλικά οδοφράγματα, 1.200 περισσότερα από πέρυσι.

Τα σακίδια ώμου απαγορεύονται και διενεργούνται έλεγχοι σάρωσης σε ειδικά σημεία.

Ποτέ ξανά Μαραθώνιος δεν έχει πραγματοποιηθεί κάτω από τόσο αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στον φετινό Μαραθώνιο αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Τριάντα έξι χιλιάδες άτομα δήλωσαν συμμετοχή, 9.000 περισσότεροι συγκριτικά με τις παρελθοντικές διοργανώσεις. Πεντακόσιοι χιλιάδες εκτιμάται ότι θα είναι οι θεατές του αγώνα.

Η επίθεση το 2013 μετέτρεψε σε εφιάλτη τον διάσημο Μαραθώνιο: Δύο βόμβες τοποθετημένες σε χύτρες ταχύτητας εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στην γραμμή του τερματισμού λίγο πριν από τις 3:00 μ.μ., σκοτώνοντας τρεις θεατές, μεταξύ των οποίων ένα 8χρονο παιδί και τραυματίζοντας 264 άτομα, συμμετέχοντες και παριστάμενους.

Οι βόμβες κρυμμένες σε σακίδια είχαν τοποθετηθεί από δύο μουσουλμάνους Τσετσένους αδελφούς οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγες ημέρες αργότερα. Ο μεγαλύτερος από τους δράστες ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, ενώ ο 20χρονος αδελφός του, Τζοχάρ, συνελήφθη σοβαρά τραυματισμένος, λίγες ώρες αργότερα.

Η δίκη του νεαρού Τσετσένου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου. Κατηγορείται για χρήση όπλου μαζικής καταστροφής με αποτέλεσμα το θάνατο και επίθεση σε δημόσιο χώρο. Αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…