Newsroom

Newsroom

Στη δημοσιότητα βίντεο του Μπιν Λάντεν να βλέπει τον εαυτό του στην τηλεόραση

Στη δημοσιότητα βίντεο που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση, με την CIA να κάνει λόγο…

Στη δημοσιότητα βίντεο που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση, με την CIA να κάνει λόγο για το σπουδαιότερο υλικό για τον ηγέτη της Αλ Κάιντα που κατασχέθηκε ποτέ.Ενεργή και διαρκή έλεγχο του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Al-Qaeda είχε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν μέσα από το “λημέρι” του, εκτιμούν τώρα οι αμερικανικές υπ[ηρεσίες ασφαλείας.Ανατρέποντας την μέχρι πρότινος κρατούσα αντίληψη ότι ο Λάντεν διήγε …βίον νομαδικό, οι επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών πιστεύουν πια ότι το σπίτι στο Αμποταμπάντ ήταν το αρχηγείο από όπου εκπορεύονταν οι εντολές του αρχιτρομοκράτη.

Η αμερικανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε χθες πέντε βίντεο. Απεικονίζουν τον Μπιν Λάντεν να βλέπει τηλεόραση και να εκφωνεί μηνύματα.

Εκτελεστικό αρχηγείο
“Το συγκρότημα του Αμποταμπάντ ήταν ξεκάθαρα ένα ενεργό εκτελεστικό αρχηγείο της Αλ Κάιντα και είναι πλέον σαφές ότι ο Μπιν Λάντεν δεν ήταν απλά το στρατηγικό μυαλό της οργάνωσης”, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.Ο Λάντεν είχε ενεργό ρόλο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και στην καθοδήγηση των αποφάσεων τακτικής”, συμπλήρωσε η ίδια πηγή απηχώντας την άποψη των περισσότερων αμερικανών αξιωματούχων που χειρίζονται την υπόθεση και οι οποίοι εκτιμούν ότι ο Λάντεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Αλ Κάιντα.

Οι πέντε κασέτες -των οποίων τον ήχο το Πεντάγωνο έχει αποκόψει- εμφανίζουν τον Μπιν Λάντεν να βλέπει ρεπορτάζ για τον ίδιο στην τηλεόραση και σε κάποιες περιπτώσεις να κάνει πρόβες για τα τηλεοπτικά του μηνύματα.

Το μυστήριο με τη γενειάδα
Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου πιστεύουν ότι η αλλαγή στο χρώμα της γενειάδας του Μπιν Λάντεν -γκρίζα όπου ο ίδιος εμφανίζεται να παρακολουθεί τηλεόραση αλλά κατάμαυρη όταν βιντεοσκοπείται για κάποιο διάγγελμα- υποδεικνύουν ότι κάποιος επιμελείτο με ιδιαίτερη φροντίδα το ιματζ του.

Το υλικό που βρέθηκε στο συγκρότημα- και το οποίο φημολογείται ότι περιλαμβάνει ηλεκτρονικό, οπτικοακουστικό, έντυπο υλικό, εξοπλισμό pc, συσκευές μαγνητοφώνησης και χειρόγραφα ντοκουμέντα- έχει χαρακτηριστεί από τους ίδιους αξιματούχους ως “η μεγαλύτερη ατομική συλλογή τρομοκράτη που έχει ποτέ βρεθεί”. Λέγεται επίσης ότι ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνεται και αλληλογραφία του Λάντεν.

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του