Στην Θεσσαλονίκη το θωρηκτό Αβέρωφ (βίντεο)

Το πλοίο – θρύλος του Πολεμικού Ναυτικού «έδεσε» στο λιμάνι της πόλης το πρωί του Σαββάτου.

59d8afa01dc52467788b4587

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι των δυόμισι περίπου ημερών από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα του Φλοίσβου, το ιστορικό πολεμικό πλοίο έφτασε στις 11.20 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται για πρώτη φορά με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ιστορικό θωρηκτό, θα παραμείνει έως τις αρχές Νοεμβρίου 2017.

Ετσι οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να θαυμάσουν το θρυλικό σκάφος που συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Είναι η πρώτη φορά που το «Γ. Αβέρωφ» καταπλέει μακριά από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, μετά το 1945 όπου ολοκλήρωσε την ενεργό του υπηρεσία και το 1986 όπου μεθόρμισε από τον Πόρο, αρχικά στη Μαρίνα Ζέας και στη μετέπειτα σημερινή του θέση, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό.

Με την ευκαιρία αυτή, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν, επίσκεψη σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου, συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού σε συναυλίες στον προβλήτα ελλιμενισμού του «Γ. Αβέρωφ» και στο Βασιλικό Θέατρο, ιστιοπλοϊκούς αγώνες με συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων, έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση, ημερίδα με θέμα “Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος”, και επίδειξη από Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε θαλάσσιο χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης.


Τέμπη: Από μία… κλωστή κρέμεται η γέφυρα στην Αγία Παρασκευή – Οκτώ μήνες μετά τον Daniel (Photos)

gefyra

Τέμπη: Από μία… κλωστή κρέμεται η γέφυρα στην Αγία Παρασκευή – Οκτώ μήνες μετά τον Daniel (Photos)

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel η Θεσσαλία προσπαθεί να επουλώσει…