Newsroom

Newsroom

Στην Ελβετία προσφέρονται οι υψηλότεροι μισθοί σε μετανάστες

Οι ξένοι υπήκοοι που εργάζονται στην Ελβετία λαμβάνουν κατά μέσο όρο τους υψηλότερους μισθούς από όλους τους εργαζομένους παγκοσμίως οι οποίοι απασχολούνται σε ξένη χώρα.

586bc79d1dc5240f5d8b4aed

Σύμφωνα με στοιχεία της HSBC Holdings Switzerland οι ξένοι υπήκοοι που εργάζονται στην Ελβετία έχουν μέσο ετήσιο μισθό 188.275 δολάρια τον χρόνο. Η χώρα έχει όμως ένα ακόμη πλεονέκτημα για να προσελκύει εργαζόμενους. Οχι μόνο προσφέρει τα περισσότερα χρήματα αλλά παρέχει και πολύ καλή ποιότητα ζωής σύμφωνα με τη μελέτη.

Σχεδόν το 70% στην έρευνα της HSBC δήλωσε ότι η ισορροπία μεταξύ εργασίας και ποιότητας ζωής βελτιώθηκε στην Ελβετία. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας των χωρών που προσφέρουν την καλύτερη ισορροπία εργασίας και ποιότητας ζωής βρέθηκε η Γερμανία και στην τρίτη η Σουηδία.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι στις εν λόγω χώρες οι μέσες αποδοχές για τους ξένους είναι πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με την Ελβετία. Συνολικά οι έξι από τις δέκα χώρες που απαρτίζουν τη σχετική λίστα είναι ευρωπαϊκές – στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία, στην έβδομη η Αυστρία και στην ένατη η Βρετανία. Στην έρευνα της HSBC έλαβαν μέρος 26.871 στελέχη που εργάζονται σε άλλες χώρες από εκείνες από τις οποίες κατάγονται και από περισσότερες από εκατό.

Οι ξένοι υπήκοοι «στη Σουηδία και τη Γερμανία απολαμβάνουν οφέλη που δεν σχετίζονται με τις αποδοχές. Η Γερμανία παρέχει την καλύτερη εργασιακή ασφάλεια» για τους ξένους που δουλεύουν εκεί, ανέφερε στο Bloomberg ο επικεφαλής του τμήματος HSBC Expat, Ντιν Μπλάκμπερν.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ότι προηγούμενα στοιχεία της HSBC έχουν δείξει πως μπορεί η Ελβετία να είναι πρώτη στις αποδοχές, αλλά βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας όσον αφορά τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και την κοινωνική ζωή. Επίσης το κόστος διαμονής είναι πάρα πολύ υψηλό. Οι τιμές των τροφίμων είναι έως και 70% πιο υψηλές από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ το κόστος υγειονομικής περίθαλψης είναι συχνά διπλάσιο. Τα καλύτερα εργασιακά πακέτα, στα οποία περιλαμβάνονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάλυψη διαμονής και ταξίδια από και προς τη χώρα καταγωγής, προσφέρονται από χώρες της Μέσης Ανατολής όπως το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…