Στη διατεταγμένη υπηρεσία του Θέμου Αναστασιάδη ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μέτρα «τύπου Ερντογάν» ενάντια στην δημοσιογραφική έρευνα εισηγείται –με ερώτηση του στην Βουλή -ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ‘Άδωνις Γεωργιάδης, αφού, μόνον προληπτική σύλληψη δεν προτείνει, για όποιον αποφασίσει να ερευνήσει οτιδήποτε σχετίζεται με το Πρώτο Θέμα και τον εκδότη του Θέμο Αναστασιάδη!

58877d201dc52417088b4924jpg large

Απευθυνόμενος στους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα του θεσμικού του ρόλου ως αντιπρόεδρος της ΝΔ και ζητά κρατικό έλεγχο, άρση τηλεφωνικού απορρήτου και γενικώς κατασταλτικές παρεμβάσεις για τον Κώστα Βαξεβάνη και «άλλους δημοσιογράφους» με αφορμή την αναγγελία δημοσιογραφικής έρευνας για το Πρώτο Θέμα.

Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αιτήματα, που θυμίζουν άλλες εποχές –μάλλον οικείες στον αντιπρόεδρο της ΝΔ- επικαλείται άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη στο koutipandoras.gr στο οποίο αναφέρει για τον Θέμο Αναστασιάδη πως «είσαι αυτός που θα απολογηθείς για το πόσα κουπόνια τύπωνες, πόσα μοίραζες και πόσα εμφανίζονταν στα ταμεία του Μαρινόπουλου. Γιατί όπως εσύ καλά ξέρεις, το κάθε κουπόνι είναι χρήμα και όποιος το τυπώνει πρέπει να ελεγχθεί για μαύρο χρήμα. Και θα ελεγχθεί σύντομα». Μάλιστα σε ανάρτησή του στο twitter o Κώστας Βαξεβάνης επισήμανε (απαντώντας σε ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη) πως «οι ελεγκτικές αρχές ενεργοποιούνται στις δημοκρατίες όταν τους παραδοθούν στοιχεία» κάνοντας λόγο μάλιστα για «προσπάθειες προκαταβολικής συγκάλυψης» από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ.

Η δημοσιοποίηση πρόθεσης για δημοσιογραφική έρευνα, αποκαλείται από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, «παρακρατικός μηχανισμός», ενώ η έκφραση γνώμης -και μάλιστα για ένα θέμα που ανέδειξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής- «εκβιασμός».

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης –ίσως κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια- «προκύπτει η εντύπωση ότι υφίσταται οργανωμένος παρακρατικός μηχανισμός με την εμπλοκή του συγκεκριμένου ή άλλων δημοσιογράφων, οι οποίοι συναλλάσσονται κρυφά με παράγοντες της Δικαιοσύνης και των Ελεγκτικών Αρχών. Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα αυτά ενδεχομένως λειτουργούν ως μοχλός πίεσης, και αν οι εκβιαζόμενοι δεν υποκύψουν τότε επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια τους η απειλή της επέμβασης των Ελεγκτικών Αρχών».

Με αυτό το σκεπτικό ο Άδωνις Γεωργιάδης καταφεύγει σε ακραία αντιδημοκρατικές προτάσεις ζητώντας να ελεγχθούν τα τηλέφωνα του Κώστα Βαξεβάνη, και να ελεγχθούν οι κινήσεις, ακόμη και οι προθέσεις του δημοσιογράφου. «Σκοπεύετε να ελέγξετε με ποιον τρόπο ο δημοσιογράφος κ. Βαξεβάνης μπορεί να προαναγγέλλει έρευνες των Ελεγκτικών Αρχών έναντι του οιοσδήποτε από τα δημοσιεύματά του;» ρωτά χαρακτηριστικά. Μάλιστα προκαταλαμβάνει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα αναρωτώμενος «εάν αποδειχθεί ότι πράγματι Ελεγκτικές Αρχές είναι σε προσωπική συνεννόηση μαζί του και τα δημοσιεύματα λειτουργούν εκβιαστικά, πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τους επίορκους».

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…