Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του koutipandoras.gr για το δήμο της ρεμούλας

Στη Βουλή έφτασε η αποκάλυψη του koutipandoras.gr, αναφορικά με την «μαύρη τρύπα» 14 εκατ. ευρώ στο ταμεία του Δήμου Ευόσμου - Κορδελιού, που έστειλε στον εισαγγελέα νυν και πρώην δημάρχους. Δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφουν την ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης για τη χρόνια και μεθοδευμένη ρεμούλα.

57c6dba81dc5248a228b46e9

του Άγγελου Προβολισιάνου

Συγκεκριμένα, πόρισμα του ΣΔΟΕ εντόπισε ταμειακό κενό τουλάχιστον 14 εκατ. ευρώ, με τον εισαγγελέα Διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, να καλεί για ανωμοτί κατάθεση 22 υπόπτους, ανάμεσά τους πρώην και νυν δημάρχους του Ευόσμου – Κορδελιού, όπως επίσης και υψηλόβαθμους δημοτικούς υπαλλήλους σε θέσεις «κλειδιά».

«Πανελλαδικός Έλεγχος Εσόδων ΟΤΑ Α’ βαθμού στο πλαίσιο έκδοσης ρυμοτομικών πράξεων αξιοποίησης του υπεδάφους και αξιοποίησης ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων» είναι το θέμα της ερώτησης που συνυπογράφουν οι δώδεκα βουλευτές και συγκεκριμένα οι: Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Γάκης Δημήτριος, Δημαράς Γεώργιος, Θελερίτη Μαρία, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Ουρσουζίδης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Νικόλαος, Παπαδόπουλος Σάκης, Σέλτσας Κωνσταντίνος, Στογιαννίδης Γρηγόρης, Τζούφη Μερόπη και Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος.

Ανάμεσα στα ερωτήματα προς τους υπουργούς, ξεχωρίζει αυτό που αφορά τη λιμνάζουσα έρευνα του ΣΕΕΔΔ (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης), η οποία τρέχει -θεωρητικά- εδώ και τριάμισι χρόνια. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα νέα ευρήματα που θα προκύψουν από τις ρυμοτομικές ατασθαλίες αιρετών και δημοσίων υπαλλήλων, θα εκτοξεύσουν κατά πολύ το ταμειακό κενό του Δήμου. Αξίζει να προστεθεί πως πρόσφατα κλιμάκιο του ΣΕΕΔ είχε «επισκεφτεί» τα γραφεία του Δήμου για να κάνει νέο έλεγχο, με μερίδα υπαλλήλων του Δήμου να συγκεντρώνεται έξω από το Δημαρχείο για να… διαμαρτυρηθεί.

Διαβάστε επίσης: 

Η ερώτηση

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…