Στερνή μου γνώση

Το απαγορευτικό, αποφασισμένο με λογική καθαρά αστυνομική που απλώς προφασίζεται την υγειονομική, ήταν πρόκληση. Ενα δόλωμα.

5189072

Θα προστεθεί και αυτό στις επιτυχίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και γενικότερα της κυβέρνησης: η απρόσμενη συνυπογραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 καταγγελτικού κειμένου. Αλλού αποσκοπούσε, βέβαια, ο σχεδιασμός του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, προκάλεσε όμως, μοιραία, το εντελώς  αντίθετο αποτέλεσμα. Το απαγορευτικό, αποφασισμένο με λογική καθαρά αστυνομική που απλώς προφασίζεται την υγειονομική, ήταν πρόκληση. Ενα δόλωμα.

Ο υπουργός έχει δώσει αρκετά δείγματα της γερής φαντασίας του. Αν δεν ήταν ευφάνταστος, δεν θα καυχιόταν, όπως στη συνέντευξή του στην «Κ» της Κυριακής, ότι «η αστυνομία πλέον λογοδοτεί». Μολαταύτα, δεν κατάφερε να φανταστεί το αναπόφευκτο: ότι η απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας να απαγορευθούν οι δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την επικράτεια, το τετραήμερο 15-18 Νοεμβρίου, παρότι συνταγμένη στη γραφειοκρατική δημοτική, θα ενοχλούσε τους πάντες με την αντιδημοκρατική αποφορά της. Εξαιρούνται, φυσικά, όσοι πάσχουν από την ανοσμία που προκαλεί ο κορωνοϊός, ιδίως η πολιτικώς εκμεταλλεύσιμη μετάλλαξή του.

Οχι η Βουλή ή ο πρωθυπουργός, ούτε καν ο υπουργός, αλλά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. βάζει σε τετραήμερη καραντίνα δικαιώματα που κάμπτονται μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις. Δίχως καν να δημοσιοποιήσει κάποια αιτιολογημένη γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Αυθαιρετώντας αλλά όχι και αυτοσχεδιάζοντας, αφού υπάκουσε στις εντολές των προϊσταμένων του, αποφασίζει ότι, λ.χ., μια τετραμελής οικογένεια που βολτάρει σε πλατεία της Λευκάδας ή της Ικαρίας παρανομεί βαριά, αφού συνιστά «κινητή συνάθροιση». Αρα πρέπει να συλληφθεί. Κατά προτίμηση με την αβρότητα που συνελήφθη προχθές η νεαρή Καρδιτσιώτισσα.

Η πορεία στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου (αν και βέβαια δεν υπήρχαν, είναι μύθος ο θάνατός τους, όπως διατείνονται εξέχοντα κυβερνητικά στελέχη) ξεκίνησε ως αυθεντικά λαϊκή, ακαπέλωτη. Ο χρόνος τη μετάλλαξε σε άνευρο κομματικό τελετουργικό, με τη ματωμένη σημαία ασεβώς ιδιωτικοποιημένη από τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Φέτος πάντως, εν μέσω πανδημίας, άλλο είναι το πρόβλημα: η στερνή γνώση. Αυτή που οδήγησε χθες τον πρωθυπουργό σε μια συμβιβαστική πρόταση για «από κοινού πρωτοβουλία τιμής». Γιατί όμως έπρεπε να μεσολαβήσει ένα τριήμερο έντασης, με τον κυβερνητικό τόνο απολύτως καθορισμένο από τον ρεβανσιστή Μ. Χρυσοχοΐδη και τον επίμονο θηρευτή των ματατζίδικων ψήφων Κ. Μπογδάνο;

Πηγή: Η Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…