Στέρεο Νόβα: 20 χρόνια μετά!

Το ελληνικό συγκρότημα που έγραψε ιστορία στην ηλεκτρονική μουσική και στιγμάτισε μία ολόκληρη γενιά, οι Στέρεο Νόβα, έρχονται, για μία ιστορική κοινή εμφάνιση, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ.

5b2103f21dc52435368b45ec

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους κοινή δουλειά, οι Κωνσταντίνος Βήτα και Μιχάλης Δέλτα, θα παρουσιάσουν στο Summer Nostos Festival παλιότερο αλλά και νέο υλικό από τη μουσική τους.

Οι Στέρεο Νόβα δημιουργήθηκαν το 1989 και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 1992. Ήταν συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής με στοιχεία trip hop, ambient και techno. Τα μέλη τού συγκροτήματος ήταν οι Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα και Αντώνης Παλάσκας. Ηχογράφησαν 5 άλμπουμ που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, με το MTV να αναφέρει ότι η μουσική τους επηρέασε την ελληνική ηλεκτρονική μουσική όσο και την ποπ. Το συγκρότημα διαλύθηκε το καλοκαίρι του 1997 ενώ τα μέλη του γκρουπ συνέχισαν την μουσική τους πορεία ξεχωριστά.

Είκοσι χρόνια μετά ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Μιχάλης Δέλτα συναντιούνται ξανά στο στούντιο, για να ηχογραφήσουν υλικό για τον «Ουρανό», έναν καινούργιο Στέρεο Νόβα δίσκο, και στη σκηνή του Summer Nostos Festival σε μία μοναδική μεγάλη συναυλία, για να παρουσιάσουν αυτό το νέο υλικό μαζί με επιλογές από τις παλαιότερές τους δουλειές.

Ειδικά για αυτή τη συναυλία, ο Νίκος Πατρελάκης σκηνοθετεί τα visuals που θα συνοδεύσουν τη μουσική των Στέρεο Νόβα. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες της Ελλάδας, ενώ computer graphics και animations δημιουργήθηκαν για την περίσταση από την ομάδα του DOC TV Specials. Εικόνες από τη φύση και το αστικό τοπίο, αστέρια και πλανήτες, σωματίδια και οι τροχιές τους, γεωμετρία, αρμονία και αντανάκλαση, είναι τα στοιχεία που χρησιμοποιεί ο Νίκος για να δημιουργήσει μία αντιστικτική οπτική ιστορία που θα πλαισιώσει τη μουσική αφήγηση των Στέρεο Νόβα.

Info:

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, Αθήνα

18.06.2018

Δε: 22:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς η απόπειρα δολοφονίας του αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

τραμπ επιθεση

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς η απόπειρα δολοφονίας του αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Σοβαρές πολιτικές παρενέργειες αναμένεται να έχει η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ με δεδομένη το…