Στέφανος Κασσελάκης: Δεν είμαι φαινόμενο

O Κασσελάκης μίλησε για τον ίδιο στην παρουσίαση του βιβλίου «Το φαινόμενο Κασσελάκη»

ΚΑΣΕΛΛΑΚΗς

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Ξ. Κοντιάδη για τον Στ. Κασσελάκη με τίτλο «Το φαινόμενο Κασσελάκη: Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας».

«Μεταδημοκρατία ή μεσσιανικό θα ήταν να μην εμφανιζόμουν εδώ. Να έβγαζα ένα βίντεο να έλεγα τι βλακείες είναι αυτά και να καθόμουν σπίτι μου. Αλλά αντ’ αυτού έρχομαι εδώ μπροστά σε όλους σας γιατί πιστεύω στη δημοκρατία και αυτή είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Ξ. Κοντιάδη.

«Το δεύτερο είναι πάρα πολύ περίεργο έως και άβολο το να μιλάω για ένα βιβλίο που έχει το όνομά μου πάνω. Και μάλιστα με ένα σκοτεινό πρόσωπο με ένα ερωτηματικό. Οι προθέσεις μου είναι ειλικρινείς, είναι αγνές, είναι καλές και γι’ αυτό θέλω να είμαι εδώ. Όταν είμαι στο δρόμο πάντα επιτρέπω σε πολίτες να τραβάνε βίντεο με το κινητό. Δεν φοβάμαι το ντιμπέιτ. Την παρεξήγηση. Το βρίσιμο. Δεν πειράζει. Δεν πειράζει. Δεν το φοβάμαι. Δεν πρέπει να το φοβόμαστε. Και σοκαρίζομαι όταν μου λένε σε τιμάει αυτό που κάνεις. Λέω τι κάνω; Το αυτονόητο κάνω», είπε στη συνέχεια.
«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στην αρχική του τοποθέτηση.

«Δεν υπάρχει κανείς που να ”με έχει”. Πώς εμπνέεις Δημοκρατικά, το κάνεις ψηφιακά, αυτή είναι η νέα μετα-Δημοκρατία. Οι 150.000 που ψήφισαν έδειξαν ότι κάτι έλειπε από την καθημερινότητά τους. Είμαι εδώ μεταπολιτικά, μεταδημοκρατικά, όπως θέλετε πείτε το, για να προσφέρω στον τόπο μου» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

«Τι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί αν δεν είναι με τους πολίτες; Άρα λοιπόν όλη η συζήτηση περί μέτα δημοκρατίας και προ δημοκρατίας, ερώτηση η πολιτική δουλεύει για τους πολίτες; Είναι ερώτηση για την αποχή. Η αποχή είναι ένα μεγάλο ρίσκο για την κοινωνία μας. Διότι μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικές αμφιταλαντεύσεις και στην ακροδεξιά και σε αναρχία, ειδικά όταν υπάρχουν οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις. Άρα λοιπόν η έμπρακτη εφαρμογή των προοδευτικών αξιών με ένα τρόπο που αντιμετωπίζει την αποχή με αποτελεσματικό τρόπο είναι μονόδρομος. Και γι’ αυτό είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κασσελάκης.

«Τα social media παρέχουν μία διαφάνεια που μπορεί να είναι και μπούμερανγκ. Μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι ψεύτης. Μπορεί πολύ γρήγορα αυτή η διαφάνεια να γυρίσει. Γι’ αυτό σε κάθε προσβολή που δεχόμουν απαντούσα ξεκάθαρα. (…) γιατί υπάρχει τόσο αρνητισμός απέναντί μου; Είναι γιατί το σύστημα ξαφνικά έχει ρωγμές. Και μπορεί να γδύσει κάποιους άλλους που είναι βολεμένοι από το σύστημα. Και αυτό είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη δημοκρατία. Οι απόψεις μου είναι 100% αντίθετες με του Ντόναλντ Τραμπ. Εμείς είμαστε στη σωστή μεριά της ιστορίας. Ο Τραμπ προκάλεσε ακροδεξιά ένστικτα όπως έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το φράχτη, τη Ροδόπη κλπ. Το λέω απλά. Εγώ δεν μπορώ να σταθώ άβουλος στα ακροδεξιά ένστικτα. Και όταν είδα να πηγαίνει ο πρωθυπουργός στον φράχτη ένα μήνα μετά τα Τέμπη, λέω ότι αυτό είναι μεταπολιτική, μεταδημοκρατία με την κακή έννοια. Αυτό είναι χειραγώγηση και πάμε στο τικτοκ για να φύγει το δεν φταίει η κακιά η ώρα, φταίει η κακιά η χώρα, να το υπερκαλύψουμε αυτό. Τότε είπα στον εαυτό ότι δεν μπορώ, θα αναμειχθώ στην πολιτική. Τότε ήταν που αποδέχθηκα την πρόταση του Αλέξη για το επικρατείας», ανέφερε ακόμα ο κ. Κασσελάκης.

Όταν αποφάσισα να κατέβω (σ.σ. για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) πίστευα ότι θα κερδίσω. Αλλιώς δεν θα κατέβαινα εξήγησε ακόμα.

«Πίστευα ότι θα κερδίσω διότι αισθάνθηκα ότι υπήρχε ένα κενό στο περιεχόμενο. Δεν άκουγα εναλλακτικές προτάσεις ξεκάθαρες. Ίσως τις άκουγα με το δικό μου τρόπο. Ο οποίος είναι ένας απλός, ένας στεγνός τρόπος. Της ουσίας», ανέφερε.

«Αισθάνομαι, το λέω αυτό με ταπεινοφροσύνη, διότι πάρα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσφέρει και για μένα οι ήρωες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μεσαία στελέχη που δεν έχουν ακούσει ούτε ένα ευχαριστώ από κανένα», είπε.

«Είναι καιρός όλοι να ηρεμήσουμε τους τόνους, να αναστοχαστούμε, να αλλάξουμε τη δομή του κόμματος αλλά να έχουμε αξιοκρατία και λογοδοσία», είπε ακόμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καταρρεύσει και να ρευστοποιηθεί. Για τον πολύ απλό λόγο ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Η βάση αποκτά δύναμη. Όταν κάνεις το σωστό δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Άρα, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του», κατέληξε.

Έφυγε ξαφνικά από την παρουσίαση του βιβλίου -«Πρέπει να φύγω, ευχαριστώ πολύ»

Μόλις τελειώνει αυτή τη φράση του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γυρνάει απότομα και λέει «Πρέπει να φύγω, ευχαριστώ πολύ». Στη συνέχεια κάνει τα λόγια του πράξη: αφήνει το μικρόφωνο, σηκώνεται και φεύγει, αφήνοντας, τους παρεβρισκομενους άφωνους, αλλά όπως φάνηκε εκ των υστέρων, ο κ. Κασσελάκης έπρεπε να βρίσκεται αλλού.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέστη σε φιλανθρωπικό GALA της AHEPA HELLAS για την ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο Μ. Βρετανία.

Δείτε φωτογραφίες:

kass1
kass2
kass3
kass4

Σοκ στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί μαθητές από κατάρρευση σχολικού κτιρίου (Εικόνες/ Video)

450108928 1423986144971106 8130613244831377136 n

Σοκ στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί μαθητές από κατάρρευση σχολικού κτιρίου (Εικόνες/ Video)

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε την κατάρρευση του διώροφου κτιρίου, ωστόσο κάτοικοι…

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραίτηση Χατζηδάκη μετά την αποκάλυψη του Documento για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα

xatzidakis

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραίτηση Χατζηδάκη μετά την αποκάλυψη του Documento για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα

Το εξοργιστικό είναι ότι οι επιδοτήσεις ζητήθηκαν μία μέρα μετά τις ευρωεκλογές, αποκαλύπτοντας την προσπάθεια…

Κίνα: Γυναίκα παρασύρθηκε από τα κύματα και διασώθηκε 37ώρες αργότερα και 80 χιλιόμετρα μακριά (Video)

wei shen Mi0K2XIzZto unsplash

Κίνα: Γυναίκα παρασύρθηκε από τα κύματα και διασώθηκε 37ώρες αργότερα και 80 χιλιόμετρα μακριά (Video)

Η γυναίκα που αγνοούταν από τη Δευτέρα, εντοπίστηκε από ένα φορτηγό πλοίο νωρίς την Τετάρτη,…

Εξοργιστική απόφαση από τον ΣΚΑΪ: Απαγόρευσε στην αδερφή του Ιάσονα Λαλαούνη να μιλήσει για θύματα των τροχαίων που εγκαταλείπονται

6013472

Εξοργιστική απόφαση από τον ΣΚΑΪ: Απαγόρευσε στην αδερφή του Ιάσονα Λαλαούνη να μιλήσει για θύματα των τροχαίων που εγκαταλείπονται

«Εγώ συμφώνησα και μετά από λίγο με πήρε μια κυρία από τον ΣΚΑΙ. Μου λέει «…