Στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη ο Γιούνκερ

Το κατώφλι του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα περάσει την επόμενη Πέμπτη (26/4) ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

5ad495421dc524a35d8b45d4

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σε ενημέρωση του προέδρου της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Βούτσης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του News247.gr που ήθελε τον κ. Γιούνκερ να επισκέπτεται την Αθήνα και να μιλά στη Βουλή, σε μία κρίσιμη φάση για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος και το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή, ενώ παράλληλα λεπτές είναι οι ισορροπίες στις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πλούσιο είναι το παρασκήνιο της επίσκεψης του προέδρου της Κομισιόν στη χώρα μας. Ο κ. Γιούνκερ φέρεται να ήταν προσκεκλημένος από το Ίδρυμα Καραμανλή προκειμένου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προκόπη Παυλόπουλο, να παραθέσει ομιλία σε εκδήλωση στη Φιλοθέη για τα 20 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ. Βάσει πρωτοκόλλου όμως, θα έπρεπε το «παρών» να δώσει και ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που η Πειραιώς προτίμησε να αποφυγει. Κατά το ρεπορτάζ, οι ενδεχόμενες θετικές αναφορές κατά την ομιλία του κ. Γιούνκερ για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ήταν και η αιτία για να αναβληθεί η εκδήλωση, κάτι που φέρεται να ενόχλησε τον πρόεδρο της Κομισιόν. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο έλληνας πρωθυπουργός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κάνοντας ρελάνς, απέστειλε επίσημη πρόσκληση στον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, η οποία έγινε αποδεκτή.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο χουλιγκάνος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με την Ένωση Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, που σε συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ, το Σάββατο, συνελήφθη από το φακό να τραγουδά υβριστικά συνθήματα κατά του Κοινοβουλίου. Πρόκειται για τον ίδιο βουλευτή που ισχυριζόταν πως κατά την ένοπλη έφοδο του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά δεν έφερε όπλο! 

Ο κ. Φωκάς έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας συγγνώμη για την αντικοινοβουλευτική του συμπεριφορά, με την Επιτροπή Δεοντολογίας να έχει πλέον το λόγο. 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…