Σταθερότης…

Σ’ ένα κόσμο σταθερά μεταβαλλόμενο, η “σταθερότης” έχει αναγορευθεί από το καθεστώς Μητσοτάκη ως πανάκεια δια πάσαν νόσον

EK - Μητσοτακης

Σ’ ένα κόσμο σταθερά μεταβαλλόμενο, η “σταθερότης” έχει αναγορευθεί από το καθεστώς Μητσοτάκη ως πανάκεια δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν – την οποία βάφτισαν αρετή και την ευλόγησαν στα υπόγεια του Μαξίμου.

Και φυσικά η “σταθερότης” έχει ανακηρυχθεί ως συνώνυμη της λέξεως “αυτοδυναμία” προκειμένου να μακροημερεύσει η … α(χ)ριστεία της “αγίας” οικογένειας! Άλλωστε η αυτοδυναμία τούς εξασφάλισε την επιθυμητή σταθερότητα ώστε να πολιτεύονται γράφοντας τους ανθρώπους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Στο ερμηνευτικό λεξικό που συνέταξαν ο Μητσοτάκης και οι συνδαιτυμόνες η λέξη “σταθερότης” έχει τις παρακάτω ερμηνείες:

Σταθερότης = μετατροπή του κράτους σε παρακράτος.

Παρακολουθήσεις, υποκλοπές, επισυνδέσεις επί ημεδαπών και αλλοδαπών, επί δικαίων και αδίκων, επί πολιτικών αρχηγών και ημετέρων υπουργών, και πιθανώς επί της προέδρου της Δημοκρατίας, άμα λάχει και υπηρετεί στην ΕΥΠ το άγρυπνο εθνικό μάτι της εισαγγελέως Βλάχου. Απόρρητοι ωτακουστές, ηδονοβλεψίες ενδεχομένως, με τις ευλογίες του “άνακτος” βαφτίζονται υπηρέτες της προστασίας του έθνους!

Σταθερότης = μετατροπή της Βουλής σε παράρτημα της κυβέρνησης. Η νομοθετική εξουσία και οι ελεγκτικοί θεσμοί του κοινοβουλίου έχουν μετατραπεί σε τροφό και θεραπαινίδα της εκτελεστικής εξουσίας και των συμφερόντων του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής που προτείνονται από την αντιπολίτευση εξελίσσονται σε παρωδία με ευθύνη της πλειοψηφίας των αυτοδύναμων.

Η επιτροπή για τα “πόθεν έσχες” των πολιτικών δεν πρόκαμε να ελέγξει τις off shore εταιρείες του εξοχώτατου Πάτση και το σπίτι του Βολταίρου της εξοχωτάτης κας πρωθυπουργού!

Οι ερωτήσεις κι επερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης λιμνάζουν στα συρτάρια των υπουργών όταν είναι δυσάρεστες.

Οι “πονηρές” τροπολογίες μπαίνουν κατά ριπάς σε άσχετα νομοσχέδια και ψηφίζονται βράδυ.

Η Βουλή της αυτοδυναμίας του Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε εξάρτημα μιας μηχανής που ξεπλένει σκάνδαλα, παράγει απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς, ασυλία σε τραπεζίτες, διώξεις πολιτικών αντιπάλων, νομιμοποιήσεις αντεργατικών αυθαιρεσιών, τακτοποιήσεις και εξυπηρετήσεις διαπλεκόμενων συμφερόντων στην υγεία, στην εκπαίδευση, στα εξοπλιστικά, κ.ά.

Σταθερότης = καταστολή κάθε μαζικής διαματρυρίας και κινητοποίησης. Το δόγμα “Ησυχία, Τάξις, Ασφάλεια” κρέμεται επί των ροπάλων και ασπίδων των ορκ της αστυνομίας εστιάζοντας στα κεφάλια των επί ξύλου κρεμάμενων πολιτών. Η εγκληματικότητα αυξάνεται και πληθύνεται αλλά οι δυνάμεις καταστολής έχουν την “ιερή” αποστολή να δέρνουν φοιτητές, να κακοποιούν Ινδαρέδες, να κτυπούν απεργούς και να προστατεύουν Φουρθιώτηδες και παρανομούντες εργοδότες της “Μαλαματίνας”…

Σταθερότης = πρωταθλητές σε θανάτους covid στην Ευρώπη, διαπλεκόμενη ενημέρωση 108, ακρίβεια και πληθωρισμός του “δεν γνώριζα, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα” Μητσοτάκη.

Σταθερότης = ενοποίηση κεντροδεξιάς ρητορικής με ακροδεξιά πρακτική. Έχουν απαλειφθεί από το λεξιλόγιο της Δεξιάς έννοιες όπως φασισμός και ναζισμός. Η δικτατορία, η χούντα έγιναν επταετία, το Πολυτεχνείο είναι μύθος της μεταπολίτευσης, η ταξική πάλη ανήκει στο παρελθόν, κι ο εκσυγχρονισμός της απάτης στο μέλλον. Υπάρχουν οι πλούσιοι που καταναλώνουν πολλά μακαρόνια και ο… λαϊκισμός και η τοξικότητα που επικαλούνται “ανυποψίαστοι ραγιάδες, ανθρωπόμορφοι λεφτάδες και αναλφάβητοι σκυλάδες” που λέει και το τραγούδι.

Σταθερότης = ακροδεξιά γελοιότης. Ο Άδωνις αυτοπροσώπως!

Τέλος Σταθερότης = η μεταγραφή του Μαρτσέλο στον οίκο ευγηρίας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού λόγω … σταθερότητος!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Βρετανίδα ολυμπιονίκης μαστίγωνε το άλογο της – Έμεινε εκτός διοργάνωσης (video)

Καταγραφή 28

Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Βρετανίδα ολυμπιονίκης μαστίγωνε το άλογο της – Έμεινε εκτός διοργάνωσης (video)

Το σοκαριστικό βίντεο τραβήχτηκε πριν από 4 χρόνια, με την ίδια να αναφέρει ότι θα…

Οικονομόπουλος: Ξέσπασε αλλά γιατί – «Αν πούμε πατρίδα και θρησκεία θα μας θεωρήσουν χουντικούς»

Οικονομόπουλος

Οικονομόπουλος: Ξέσπασε αλλά γιατί – «Αν πούμε πατρίδα και θρησκεία θα μας θεωρήσουν χουντικούς»

Καλός λαϊκός τραγουδιστής ο Νίκος Οικονομόπουλος και καλύτερα να μείνουμε σε αυτό

Η Γιάννα Αγγελοπούλου και τα άλλα δύο ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

5331416

Η Γιάννα Αγγελοπούλου και τα άλλα δύο ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου φαίνεται πως δεν θα ανανεώσει τη θητεία της ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας…