Newsroom

Newsroom

Σταθερά πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, "πιάνει" η πόλωση στο εκλογικό σώμα

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ της τάξης των 3-3,5 μονάδων δίνουν τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν εχθές Τετάρτη. Ο νέος…

polling stick figures 11

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ της τάξης των 3-3,5 μονάδων δίνουν τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν εχθές Τετάρτη. Ο νέος δικομματισμός εμφανίζεται ενισχυμένος και τα μικρότερα κόμματα πιέζονται, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών να μην μπαίνει στη Βουλή. Οι δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναμένεται να δώσουν καλύτερη εικόνα για το πώς κινείται το εκλογικό σώμα 15 μέρες πριν τις κάλπες.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι» εμφανίζει μπροστά το ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 3 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από τις 4 έως και τις 6 Ιανουαρίου, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,6% με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 28,6%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Ποτάμι με 4,2% ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 4,1%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 3,8% και το ΠΑΣΟΚ με 3,6%. Εκτός βουλής, δηλαδή κάτω από το όριο του 3%, μένει στην παρθενική του εμφάνιση το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου(2,5%). Εκτός βουλής και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 9, 7%. 

prothesi psifou alco 0

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δίνει η δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η ΝΔ 25,5% (στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την 21η Δεκεμβρίου, τα ποσοστά ήταν 28,5% και 25% αντίστοιχα). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημ. Παράταξη, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4% του δείγματος. Οι επιλογές Λευκό/’Ακυρο/Αποχή συγκεντρώνουν 5%, ενώ 9,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (εκτίμηση χωρίς αποχή, λευκό και άκυρο) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% (141 έδρες) και η ΝΔ 27% (80 έδρες). Και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημ. Παράταξη (18), το Ποτάμι (18) και η Χρυσή Αυγή με 6% (18), το ΚΚΕ με 5,5% (16), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (9) και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. Η επιλογή “Άλλο κόμμα” συγκεντρώνει 4%. Το 9,5% του δείγματος είναι αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.

dimoskopisi action 2

Τέλος η πρώτη προεκλογική δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μέτρησε προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και τρίτο κόμμα το Ποτάμι.
Ειδικότερα, στη μέτρηση της πρόθεσης ψήφου τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα και οι απαντήσεις που δίνουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 28,5% (από 28% τον Δεκέμβριο), ΝΔ 25,3% (από 23,1% τον Δεκέμβριο), Το Ποτάμι 5,8%, ΚΚΕ 5,7%, Χρυσή Αυγή 5,4%, ΠΑΣΟΚ 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, Κίνημα Δημ. Σοσιαλιστών 2,6%, ΛΑΟΣ 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%,  Άλλο Κόμμα 2%, Λευκό/Άκυρο 0,9%,  Δεν έχω αποφασίσει 13,1%.

mega large t 53761 1325960 type12250

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ