Σταθάκης: "Είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης παροχολογία;"

Λεπτομερώς κοστολογημένες χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις εκτιμήσεις…

Λεπτομερώς κοστολογημένες χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας κοστολογείται στα 17 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά την κριτική περί άκρατης παροχολογίας, αναρωτήθηκε: «Είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης παροχολογία;».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», o κ. Σταθάκης σημείωσε  συγκεκριμένα: «Είναι τόσο λεπτομερώς κοστολογημένο και αφορά επιπρόσθετες μεν δαπάνες, αλλά ταυτόχρονα αναφέρει τη φορολογική ανακατανομή και τις πηγές από τις οποίες θα γίνει η άντληση αυτών των πόρων. Όσο και αν το κοιτάξει κανείς, διαπιστώνει ότι και στα δύο σκέλη του είναι απόλυτα εφικτό πρόγραμμα, αλλάζοντας ασφαλώς την προσπάθεια από τις φορολογικές αρχές για να αποδοθούν τα έσοδα που θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί εδώ και πολλά χρόνια – αναφέρομαι φυσικά στη λίστα Λαγκάρντ και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και περιπτώσεις λελογισμένης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Δεν νομίζω ότι είναι ένα νούμερο εκτός πραγματικότητας», είπε ο κ. Σταθάκης.

Και πρόσθεσε: «Τα δημοσιονομικά κενά (των δύο επόμενων ετών) έχουν ως βάση κάτι που αφορά τη δυναμική εξέλιξη της οικονομίας, δηλαδή εδράζονται σε δεδομένα αναφορικά με το ρυθμό ανόδου της οικονομίας. Όμως, τα δεδομένα με βάση το πρόγραμμά μας και τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε, εάν και εφόσον μπορούμε σχετικά σύντομα αυτό, θα είναι πολύ καλύτερη η δυναμική της οικονομίας από αυτή που ήταν με την εφαρμογή του Μνημονίου».

Μικρούτσικος για Τρέμη: «Νόμιζα ότι είχε τελειώσει η συνέντευξη όταν είπα για τη σχέση μας» (video)

Μικρούτσικος για Τρέμη: «Νόμιζα ότι είχε τελειώσει η συνέντευξη όταν είπα για τη σχέση μας» (video)

«Δεν δικαιούμαι αυτά τα πράγματα να τα πω», παραδέχτηκε ο Ανδρέας Μικρούτσικος μετά τη δημοσίευση…

«Καμία Μόνη»: Σπύρος Γραμμένος και Νεφέλη Φασούλη τραγουδούν για τις γυναικοκτονίες (video)

«Καμία Μόνη»: Σπύρος Γραμμένος και Νεφέλη Φασούλη τραγουδούν για τις γυναικοκτονίες (video)

«Στα οδοφράγματα το αίμα σου ρέει το σύνθημά σου το φωνάζουν όλοι. Κορίτσια το έγραψαν…